Šport > Nogomet
25 ogledov

Man. City s petardo pred Chelseajem

Wayna Rooneyja je psovanje drago stalo. (Foto: Reuters)
1/30
Žurnal24 main
Manchester United je s hat-trickom Wayna Rooneyja premagal West Ham (4:2), s čimer se je začel perfekten dan za vrage. Tako Chelsea kot Arsenal sta namreč remizirala. Man. City razbil Sunderland (5:0).
Rooney psoval v kamero, zdaj kazen?
Po zadetku za 3:2, ki je pomenil tudi njegov hat-trick, se je Wayne Rooney odločil za osebni obračun s kamermanom. "Odj***!" je bil glavni motiv angleškega reprezentanta, ki ga bi lahko za izrečeno celo doletela kazen. Angleška zveza bo o primeru odločala 4. aprila. • VIDEO

Sobota je bila epski nogometni dan v angleški Premier League, kjer smo lahko videli velike povratke, hat-tricke, dramo, sladka maščevanja in še kaj, kot veliki zmagovalec dneva (kakšno presenečenje) pa je na koncu izšel Manchester United. Vragi so z izjemnim hat-trickom Wayna Rooneyja organizirali veliki povratek proti West Hamu, njihovo zmago pa sta še obogatila nova zdrsa Chelseaja in kasneje tudi Arsenala. Roy Hodgson je dočakal svojih pet minut, potem ko je z West Bromwich Albionom premagal svoje bivše delodajalce Liverpool, ki so se ga po slabem začetku tako hitro znebili na začetku letošnje sezone.

GALERIJA

Hat-trick Rooneyja obrnil tekmo
Dom West Ham Uniteda je bil nekoč že grobnica za zmagovite upe Manchester Uniteda, ki je leta 1995 na Upton Parku izgubil bitko za naslov z Blackburnom. Po dveh enajstmetrovkah Marka Nobla je dolgo časa kazalo, da bodo londonska kladiva spet močno ponagajala neprepoznavnemu Unitedu, a jih je suspendirani trener Sir Alex Ferguson v slačilnici (ali po telefonu s tribune) več kot očitno dovolj dobro nahrulil, saj smo lahko v drugem polčasu videli enega izmed povratkov sezone.

Oslabljena obramba Uniteda je bila z Nemanjo Vidićem in Chrisom Smallingom na čelu neprepoznavna. Mladi Smalling je bil povsem nepremičen, ko je moral Patrice Evra po preprosti visoki žogi pokrivati namesto njega, Francoz pa je preigravanje napadalca West Hama komično zaustavil z roko. Noble iz najstrožje kazni ni zgrešil, z bele točke pa je bil natančen tudi čez nekaj minut, ko je Carlton Cole "zlomil" Vidića, srbski branilec pa ga je s prekrškom ustavil točno na golovi črti. Za glavnega sodnika je bilo to dovolj, da je še drugič pokazal na sredino kazenskega prostora, Noble pa je neubranljivo zadel za 2:0.

United v zadnji tretjini igrišča kljub vsemu ni igral slabo, tako da je gol priključka visel v zraku, sploh ko sta v drugem polčasu vstopila Javier Hernández in Dimitar Berbatov. Povratek je začel Wayne Rooney, ki je najprej lepo zadel iz prostega strela, svojo osebno misijo pa nadaljeval še v 73. in 79. minuti, ko je najprej lepo kombiniral z Antoniem Valencio in zabil v malo mrežico West Hamovega gola, nato pa zadel še iz (pre)strogo dosojene enajstmetrovke, ki jo je zaradi igranja z roko na manj kot metru razdalje zakrivil Matthew Upson. Rdeči vragi so bili kar naenkrat daleč spredaj, ko je podaja Ryana Giggsa nekako našla pot do povsem samega rezervista Hernándeza, ki je zaključil neverjetni preobrat in United spet izstrelil na plus osem.

Chelsea srečno do remija pri Stoku
"Spet smo v bitki za naslov!"
so se glasile smele napovedi Chelseajevega trenerja Carla Ancelottija pred tekmo proti Stoke Cityju. Italijan je verjetno spil kakšen kozarček bevande preveč, saj so lončarji razkrili vse slabosti njegovih modrih, ki so lahko s slabim remijem na koncu celo bolj zadovoljni kot domači. V tekmi, kjer so se priložnosti izmenjavale na obeh straneh, je Stoke grozil vse do zadnjih minut, potem ko ga je v vodstvo z izjemnim solo prodorom že v 8. minuti popeljal Jonathan Walters. Ancelottijeva izbira v napadu sta bila tokrat Didier Drogba in Nicolas Anelka, oba napadalca pa sta sredi prvega polčasa kombinirala za izenačujoči zadetek modrih, ki je bil delo Drogbajeve glave. Prav letos mnogokrat neprepričljivi napadalec Slonokoščene obale je bil najbližje zmagovitemu golu, a je v zadnjih 10 minutah zadel le prečko, kar je Stoku že prej uspelo kar dvakrat v eni minuti, enkrat pa so se nogometaši Chelseaja ubranili z izbijanjem na golovi črti.

Poškodbe ne prizanašajo niti Tottenhamu. Gareth Bale (stegenska mišica) in William Gallas (koleno) ne bosta odpotovala na gostovanje k Wiganu. Upajo, da bosta nared vsaj do tekme četrtfinala Lige prvakov z Realom, a za zdaj kaže slabo. Najbrž si mislijo, da še dobro, da imajo težave tudi slednji. Svojega najboljšega igralca pa je do konca sezona izgubil Everton. Louis Saha je sredi tedna že prestal operacijo kolena.

Sladko maščevanje "strica Royja"
Na stadionu Hawthorns je bil v zraku vonj sladkega maščevanja, potem ko je domači West Bromwich Albion trenerja Royja Hodgsona premagal Liverpool. Hodgson je bil na začetku sezone še trener Redsov, potem pa so ga odnesli slabi rezultati in nezainteresirano vodstvo, tokrat pa je z dvema goloma Severnega Irca Chrisa Brunta iz 11 metrov nekdanjim delodajalcem pokazal, kar jim gre. Kennyju Dalglishu sta se za nameček poškodovala dva branilca – Glen Johnson in strelec Martin Škrel – v prvem polčasu pa ga je reševal vratar Pepe Reina. Španec je v enem zadnjih napadov WBA postal tragični junak, ko je nerodno zakrivil enajstmetrovko, s katere ga je še drugič v sobotnem popoldnevu premagal Brunt.

Manchester City, ki se s Chelseajem bori za tretje mesto, je ob remiju modrih dosegel pomembno zmago nad Sunderlandom, s katero se je prebil pred Londončane na tretje mesto. Pet golov in pet različnih strelcev je razlog za veselje slehernega trenerja, toda navijači Citizensov se bodo vprašali: "Zakaj tako ne igramo vsakič?" Trener Roberto Mancini se je končno odločil za napadalen pristop, rezultat pa je pravi sprehod in pedarda. Je Italijana pred velikim derbijem z Man. Unitedom v polfinalu pokala FA končno izučilo?

Lestvica:
1. Man. United 66 točk

2. Arsenal 59 (-1)
3. Man. City 56
4. Chelsea 55 (-1)
5. Tottenham 50 (-1)
6. Liverpool 45
...
18. West Ham 32
19. Wolverhampton 32
20. Wigan 31

Angleška liga, 31. kolo:

West Ham : Manchester United 2:4 (2:0)
Noble (11, 25/obe 11-m); Rooney (65, 73, 79/11-m), Hernandez (84)

Stoke City : Chelsea 1:1 (1:1)
Walters (8); Drogba (33)

Wigan Athletic : Tottenham Hotspur 0:0

Birmingham City : Bolton Wanderers 2:1 (1:0)
Phillips (4), Gardner (59); Elmander (70)

West Bromwich Albion : Liverpool 2:1 (0:0)
Brunt (62, 89/obe 11-m); Škrtel (50)

Newcastle United : Wolverhampton Wanderers 4:1 (2:0)
Nolan (22), Ameobi (45), Lovenkrands (50), Gutiérrez (90); Ebanks-Blake (58)

Everton : Aston Villa 2:2 (1:0)
Osman (38), Baines (83/11-m); Bent (47, 68)

Arsenal : Blackburn Rovers 0:0
RK: N'Zonzi (76/Blackburn)

Fulham : Blackpool 3:0 (2:0)
Zamora (23, 28), Etuhu (73)

Manchester City : Sunderland 5:0 (2:0)
Johnson (9), Tévez (15), Silva (63), Vieira (67), Y. Touré (73)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.