Šport > Nogomet
1309 ogledov

Manchester City izključen iz evropskih tekmovanj

Raheem Sterling Profimedia
Bogati arabski lastniki ne bodo zadovoljni.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da je zaradi kršenja pravil o finančnem fair playu kaznovala angleški klub Manchester City. Angleški prvaki se ne bodo smeli udeležiti tekmovanj pod okriljem Uefe v naslednjih dveh sezonah (2020/21 in 2021/22), plačati pa bodo morali še 30 milijonov evrov kazni.

Uefa je v sporočilu za javnost zapisala, da je njena komisija za nadzor financ (CFCB) ugotovila nepravilnosti oziroma kršenje pravil. Po preučitvi ugotovitev neodvisnega nadzornega organa CFCB, zaslišanja so opravili 22. januarja, so v krovni evropski zvezi sprejeli odločitev, da klub kaznujejo, je zapisala Uefa.

Uefa je pri preučitvi dokazov o finančnem poslovanju Cityja našla resne kršitve pravil licenciranja in finančnega fair playa, pokroviteljstva in finančnega poslovanja. Nepravilnosti so se dogajale med letoma 2012 in 2016, Uefa pa je še dodala, da v klubu niso dovolj sodelovali pri preiskavi.

Na izrečeno kazen se lahko klub pritoži na mednarodno športno razsodišče Cas v Lozani, so še dodali pri Uefi, zato za zdaj ne bodo dodatno pojasnjevali primera oziroma še ne bodo razkrili vseh dokazov, ki so pripeljali do kazni.

Na kazen pa so se že odzvali tudi angleški prvaki; napovedali so pritožbo na Cas in izrazili razočaranje nad odločitvijo, sporočili pa, da nad njo niso presenečeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice