Šport > Nogomet
16 ogledov

Mancini: "United še vedno favorit"

Ferguson Mancini Manchester City Manchester United derbi Premier League Anglija EPA
Roberto Mancini je tudi po veliki zmagi na derbiju proti Manchester Unitedu zatrjeval, da je favorit za naslov še vedno moštvo Sira Alexa Fergusona. Sinjemodri pred zadnjima tekmama prvenstva vodijo zaradi boljše gol razlike. "Celo tekmo je 'težil' sodnikom," je o vročem sporu z Mancinijem med tekmo dejal poraženi Ferguson.

"Celo tekmo je 'težil' sodniku, četrtemu sodniku in stranskim sodnikom. Takoj, ko sem vstal, je že začel. Prejšnji teden se je pritoževal nad sodniki. Zdaj se gotovo ne more več pritoževati, zagotovo," je po porazu proti Manchester Cityju, po katerem je njegovo moštvo mestnim sosedom predalo vodilni položaj na vrhu Premier League, dejal Unitedov trener Sir Alex Ferguson.

• Vragi brez rogov, City spet prvi
• Torres je nazaj: hat-trick QPR

Škot se je v drugem polčasu zapletel v vročo debato z Robertom Mancinijem, potem ko je njegovo moštvo neuspešno lovilo izenačujoči gol, ki bi jih pred zadnjima tekmama prvenstva ohranil na vrhu razpredelnice. City je v taktično brezhibni tekmi na koncu slavil z golom kapetana Vincenta Kompanyja in se približal prvemu naslovu prvaka po 44 letih.

“On? Ne? On tega ne počne! On ne govori s sodniki in poskuša dobiti odločitve v svoj prid – nikoli!" se je po tekmi sarkastično odzval Mancini. "Nisem rekel nič proti njemu. Samo pogovarjal sem se s četrtim sodnikom … Ključno je bilo, da smo mi želeli zmago, oni pa remi. To je bila razlika. To se lahko zgodi." Mancini je kljub vsemu spet ponovil, da je favorit še naprej United.

"Ni še konec. Če mislimo, da je konec, potem bomo storili veliko napako. United je favorit. Imajo lahki tekmi. Igrajo proti Swanseaju in Sunderlandu. Mi imamo še dve težki tekmi, Newcastle in Queens Park Rangers. Eden se bori za Ligo prvakov, drugi za obstanek. Nogomet je nor. Pomembno je, da vedno verjameš vase, tudi takrat, ko si v slabem trenutku. Na vrhu smo bili 28 tekem in mislim, da si zaslužimo še eno priložnost," je še pristavil Mancini.

United brez enega samega strela na gol

Angleški mediji po verjetno ključni zmagi hvalijo City, ki je bil v letošnji sezoni velikokrat kritiziran zaradi preveč obrambne igre, tokrat pa je bil United tisti, kateremu se je preboječa igra maščevala. Fergusonovi varovanci v okvir gola Joeja Harta namreč niso sprožili niti enega strela, postavitev 4-5-1 z osamljenim Waynom Rooneyjem pa je bila daleč od idealne.

"Občutek je, da se je zgodilo nekaj zares velikega," pišejo pri Daily Mailu. "To ni bila le pomembna točka v fascinantni bitki za naslov, ampak konec enega obdobja in začetek drugega." Njihovi kolegi pri ostalih časopisih dodajajo, da je City pokazal lakoto in zbral dovolj živcev za zgodovinski naslov.

Dotaknili so se tudi Fergusonovega napada na Mancinija, ki naj bi ga povzročil start Nigela De Jonga nad Dannyjem Welbeckom. "Meša se mu, ubogemu, staremu Fergieju se meša!" so legendarnemu Škotu v ekstazi peli Cityjevi navijači. Njihov junak je, tako kot že večino sezone, postal izjemni belgijski branilec Kompany, ki ni skrival navdušenja po zmagovitem golu.

"Čakali smo na to. Vemo, da še zdaleč ni konec, ampak da smo našim navijačem v tej sezoni dali dve zmagi nad Unitedom ... Zdaj moramo le še zaključiti na zadnjih dveh tekmah," je dejal Kompany. "Nekdo mi je danes poslal sporočilo. Rekel mi je, da misli, da bom zabil gol in mislil sem si, da je nor! Zelo smo si želeli ta rezultat in zdaj smo blizu tega, kar smo si želeli še kot otroci."

Dogajanje pred, med in po velikem derbiju iz tunela stadiona Etihad, presenečenje vas čaka prav na koncu (Cityjev "Tunnel Cam", vir: YouTube):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.