Šport > Nogomet
37 ogledov

Mandarić dobil bitko, FC Luka Koper v težavah

Milan Mandarić Saša Despot
Koprsko sodišče je začelo prisilno poravnavo FC Luka Koper na podlagi zahteve družbe MM Šport, ki je v lasti Milana Mandarića.

Na predlog upnika je sodišče že imenovalo prisilnega upravitelja Matijo Vičarja, kar pomeni, da je garnitura župana Borisa Popoviča izgubila vse vzvode poslovnega vodenja koprskega nogometnega kluba, pišejo Primorske novice.

V sredo so Primorske novice poročale, da je slovenski nogometni prvoligaš FC Luka Koper 2. novembra, ko je Ajpes objavil sklep višjega sodišča, da društvo ne izpolnjuje pogojev za poenostavljeno prisilno poravnavo, vložil zahtevek za začetek navadne prisilne poravnave. Pri klubu so v vlogi zapisali, da bodo vse druge potrebne listine dostavili v nadaljevanju postopka. Sodišče je FC Koper dalo 15-dnevni rok za dostavo zahtevane dokumentacije.

Vendar pa je sodišče včeraj predčasno zahtevo zavrglo in začelo prisilno poravnavo. Rok prijave terjatev je 12. december. Iz poročila Revizije Pit iz Trzina, na katerem je datum 8. november, pripravljenega za potrebe predloga za prisilno poravnavo, izhaja, da finančne obveznosti FC Koper na zadnji dan lanskega leta znašajo 1.461.065 evrov, od tega znašajo terjatve MM Šport 507.942 evrov. Delež te družbe v obveznostih dolžnika FC Koper torej znaša 34,77 odstotka.

Iz Mandarićevega tabora so za Primorske novice povedali, da si želijo dobiti vsaj delno povrnjen denar in da klub hkrati preživi. Zato naj bi Mandarićevi sodelavci pripravili vzdržen načrt poslovanja FC Koper. Najverjetneje bi dolg deloma kompenzirali s prevzemom pogodbe katerega od tržno zanimivih igralcev, kot je Toni Datković. Če je ta sploh še v klubu, se sprašujejo Primorske novice, kajti vztrajen molk vodstva FC Koper in kopica odsotnih igralcev vzbujajo govorice, da so nekatere odsotnosti posledica zamujanja pogodbeno dogovorjenih izplačil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.