Šport > Nogomet
461 ogledov

Kriminalisti pri klubu Luka Koper

FC Luka Koper NK Krško NK Krško/Facebook
V nogometnem klubu Koper je v ponedeljek potekala kriminalistična preiskava.
Že minuli konec tedna je MMC poročal, da bo sodišče s klubskih računov FC Koper zarubilo sredstva do višine terjatve, ki jo ima do koprskega kluba predsednik Olimpije Milan Mandarić in ki je narasel na milijon evrov. V FC Koper trdijo, da od Mandarića ali z njim povezanih oseb niso prejeli kakršnega koli sklepa o izvršbi ali predloga za izvršbo.
 

Ker prvi mož koprskega nogometa Boris Popovič Mandariću noče vrniti dolga, ki je pred kratkim s 400.000 evrov spet narasel na milijon evrov, je Mandarić na sodišču dosegel izvršbo in se usedel na klubski račun, je poročal spletni portal RTV Slovenija.

S klubskih računov, ki jih ima FC Koper v Kopru ter pri Zadružni Kraški banki v Trstu, bo sodišče po poročanju portala tako zarubilo sredstva do višine Mandarićeve terjatve. Predsednik Olimpije je izvršbo lahko izpeljal, ker zaradi razveljavljenega sklepa FC Koper formalno ni več v postopku poenostavljene prisilne poravnave.

Kot še spominja portal, je višje sodišče ugodilo Mandarićevemu ugovoru in postopek prisilne poravnave za FC Koper razveljavilo ter ga vrnilo okrožnemu sodišču v Kopru. To je FC Koper pozvalo, naj v desetih dneh predloži formalne dokaze in tehtne argumente o upravičenosti za prisilno poravnavo, predvsem pa dokaže, da terjatev 2,2 milijona evrov podjetja Swiss Sport Agency z Maršalovih otokov ni fiktivna, kot trdi Mandarić.

Višje sodišče je namreč po pisanju MMC zavzelo stališče, da obstaja sum, da FC Koper izigrava zakonodajo z namenom oškodovanja resničnih upnikov.

Boris Popović župan Inter Koper | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V FC Koper so v izjavi za javnost minuli teden poudarili, da niso bili obveščeni ali seznanjeni s kakršnokoli izvršbo, rubežem ali drugim dejanjem izterjave Mandariča ali podjetja MM Šport, prav tako pa niso od sodišča prejeli kakršnega koli sklepa o izvršbi ali predloga za izvršbo s strani Mandarića ali z njim povezanih oseb.

V klubu so zanikali, da bi imeli blokirane transakcijske račune. Na enem od računov je trenutno rezervacija denarnih sredstev, ki pa ni v povezavi z Mandarićevimi terjatvami in tudi ne predstavlja ovire za nemoteno poslovanje kluba.

Glede postopka poenostavljene prisilne poravnave pa so v Kopru pojasnili, da je ljubljansko višje sodišče s sklepom ni ustavilo ali zavrglo, prav tako ni bil razveljavljen niti oklic postopka poenostavljene prisilne poravnave.

Kot so dodali, je koprsko okrožno sodišče skladno s sklepom višjega sodišča že pozvalo FC Koper, da poda dodatno obrazložitev glede vprašanja, ali se lahko klub v skladu z relevantno zakonodajo s tega področja šteje za t.i. mikro družbo. Ni pa okrožno sodišče pozvalo kluba, da dodatno obrazloži, da terjatev 2,2 milijona evrov podjetja z Maršalovih otokov ni fiktivna.

Na poziv sodišča bodo v FC Koper v roku odgovorili in še dodatno obrazložili ter podkrepili stališče, da spada med t.i. mikro družbe in da se nad njim lahko vodi postopek poenostavljene prisilne poravnave. Bo pa FC Koper v izogib nadaljnjemu netočnemu pisanju medijev pojasnil tudi temelj in vsebino terjatve podjetja Swiss Sport Agency.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.