Šport > Nogomet
41 ogledov

Mandarić odgovoril na očitke o izdaji

Milan Mandarić Anže Petkovšek
Predsednik Olimpije Milan Mandarić se je odzval na očitke nekdanjega trenerja kluba Rodolfa Vanolija.

V slovenski prestolnici odmeva menjava italijanskega stratega Rodolfa Vanolija s slovenskim nogometnim strokovnjakom Lukom Elsnerjem.

Vanoli je aprila na klopi Olimpije nasledil Marka Nikolića in Olimpijo vodil do prvega naslova državnega prvaka po več kot dveh desetletjih. Pred njim je smernice za povratek na slovenski nogometni prestol začrtal aktualni trener Hajduka Marijan Pušnik.

Olimpiji v uvodu v letošnjo sezono ni šlo vse po načrtu, saj se je hitro poslovila od kvalifikacij za Ligo prvakov, za nameček pa je predvsem po zaslugi trhle igre nekajkrat razočarala tudi na domačih zelenicah.

Pozivi k menjavi italijanskega stratega so se vse bolj krepili in predsednik Milan Mandarić je sprejel odločitev, da prekine sodelovanje, čeprav je imel z Vanolijem sklenjeno pogodbo do leta 2018.

Odločitve ljubljanskega kluba pa Italijan ni najbolje sprejel, kar je nakazal v pogovoru za udineseblo.it. "Naučil sem se, da za treniranje kluba na takšni ravni ne smeš nikomur gledati v obraz. Mandarić je vedno govoril, da sem njegova prva izbira, a bil sem izdan. Ostalo mi bo veselje, da sem pripeljal naslov v Ljubljano po 21 letih, a ostaja tudi grenak priokus,'' je med drugim izjavil 53-letni strateg.

Na njegove besede se je v pogovoru za Ekipo 24 SN že odzval prvi mož Olimpije Milan Mandarić. ''Zelo mi je žal, če je res povedal vse to. Cenim ga kot človeka, saj mi je pomagal osvojiti prvo mesto,'' predsednika Olimpije citira spletni portal Ekipa24.si in dodaja: ''To sem povedal več kot zgolj enkrat, a sem hkrati večkrat povedal tudi, da moj želodec preprosto ni več mogel prenašati tega, kako igramo. Ne govorim o rezultatih, o igri. Povsem je izgubil nogometaše, to je bil problem. Igralci so mi rekli, da nimajo dialoga z njim, da ne razumejo, kaj želi od njih.''

Mandarić je tako potrdil namigovanja, da je bila slaba komunikacija med trenerjem in igralci eden glavnih razlogov za trenersko rošado. V prihodnosti se je želel temu izogniti z imenovanjem slovenskega trenerja, kar mu je s prihodom Luke Elsnerja tudi uspelo.

 
Komentarjev 2
  • alojzr 11:28 03.september 2016.

    Gospod je moral oditi, ker ni imel rezultatov svojega dela. Ali drugače: bil je neučinkovit.

  • patrijarh 11:21 03.september 2016.

    Mafijska posla.