Šport > Nogomet
46 ogledov

Vanoli: Bil sem izdan!

nk olimpija Saša Despot
Italijanski strateg Rodolfo Vanoli ni dobro sprejel konca delovnega razmerja z ljubljansko Olimpijo.

Ljubljanska Olimpija je danes uradno obelodanila sodelovanje z Luko Elsnerjem, ki je na klopi aktualnih prvakov nasledil Rodolfa Vanolija.

Medtem ko je nekdanji trener Domžal že predstavil načrte za prihodnost na klopi zeleno-belih, pa njegov predhodnik razumljivo ni navdušen nad izgubo službe. Še več, nekdanji trener Kopra je v pogovoru za italijanske medije okrcal vodstvo zmajev.

"Pred mesecem dni se je začelo govoriti o trenerju Domžal (Elsnerju, op. a.) v povezavi z Olimpijo. Bil sem naiven in sem novice ignoriral. Prepričan sem bil, da mi predsednik Mandarić zaupa. A glede na to, kako hitro je prišlo do zamenjave, so bile novice očitno resnične," je Vanoli dejal za udineseblog.it.

Nato je Italijan potarnal nad pozno sestavo ekipe pred sezono, tako da moštvo ni bilo dobro pripravljeno na kvalifikacije za Ligo prvakov. "Na priprave smo deset dni pred Ligo prvakov odšli s šestimi člani prve ekipe in desetimi mladimi igralci. Iz Lige prvakov smo nedvomno izpadli zaradi premajhnega števila igralcev."

Namignil na selitev v Maribor

Vanoli je v nadaljevanju spregovoril celo o "izdaji", ki naj bi ga doletela v Ljubljani. "Naučil sem se, da za treniranje kluba na takšni ravni ne smeš nikomur gledati v obraz. Mandarić je vedno govoril, da sem njegova prva izbira, a bil sem izdan. Ostalo mi bo veselje, da sem pripeljal naslov v Ljubljano po 21 letih, a ostaja tudi grenak priokus."

Za konec je Italijan namignil celo, da bi v prihodnosti lahko sedel na klop največjega rivala Olimpije - Maribora. "Tukaj (v Sloveniji, op. a.) sem želel osvojiti še eno prvenstvo. To sedaj ni mogoče in morda bom poskusil s kakšno drugo ekipo. Vem, da me v Mariboru cenijo."

Vanoli je poleg izpada iz Lige prvakov stolčka najbrž stala tudi ne preveč prepričljiva igra Ljubljančanov, ki so na domačem igrišču v letošnji sezoni Prve lige izgubili že dve tekmi (Rudar Velenje, Luka Koper).

 
Komentarjev 5
  • Dav Lob 15:36 03.september 2016.

    pa toti norci samo menjavajo!!!

  • uni65 14:53 03.september 2016.

    Ja Pušnik je posadil korenine za prvaka pa so mu dali brco, sedaj se pa Vanoli šuperi da je olimpijo pripeljal do prvaka. MALO MORGEN

  • Jagijagi1 12:03 03.september 2016.

    Žabe pač ne razumejo italjansko! Da o furjih če niti ne govorimo?!