Šport > Nogomet
55 ogledov

Mandarić po Nikoliću odslovil še Stojića

Milan Mandarić Anže Petkovšek
Olimpija Ljubljana se bo v zaključek prvenstva podala ne le brez dosedanjega trenerja, ampak tudi brez dosedanjega športnega direktorja.

Na izredni novinarski konferenci (že drugi ta teden) je predsednik ljubljanske Olimpije Milan Mandarić razkril, da se je klub sporazumno razšel s športnim dorektorjem Rankom Stojićem.

Spomnimo: v ponedeljek je Olimpijo zapustil srbski trener Marko Nikolić, ki ga je odnesla afera v povezavi z rasističnimi opazkami na račun nigerijskega napadalca Blessinga Elekeja.

"Visoka stabilnost" kluba

"Stojić je devet mesecev opravljal delo športnega direktorja. V tem obdobju je Olimpija ves čas vodila na lestvici. A naša vizija se je glede na njegovo preveč razhajala. Nisem želel priti v konfrontacije, ali male ali velike. Čas je, ko se mora miriti stvari," je na novinarski konferenci odhod Stojića skopo pojasnil Mandarić. 

"Zahvaljujem se mu (Stojiću, op. a.), želim mu vse najboljše. Morali smo sprejeti odločitev. Cilj in želja ostajata ista, stabilnost kluba je na visokem nivoju," je Mandarić dodal na račun srbskega funkcionarja.

Vanoli v planu

Olimpija je tako trenutno brez športnega direktorja in trenerja, šest kol pred koncem prvenstva pa ima pred Mariborom dve točki naskoka. Ukrepi bodo torej morali biti hitri, kot morebiten nov trener se omenja Italijan Rodolfo Vanoli, ki je v preteklosti vodil Koper.

"Olimpija ne potrebuje le športnega direktorja, ampak tudi poslovnega direktorja, trenerja in 10 zadetkov do konca sezone. Vanoli? Je v planu. Moramo najti trenerja za 6 tekem, a ga ni lahko najti. Pogovarjal sem se z Angleži, a ne poznajo naše lige," je na račun iskanja trenerja dejal Mandarić.

Odhaja tudi Lazović

Bogati poslovnež je dodal še, da se od Olimpije poslavlja tudi napadalec Danko Lazović, ki zaradi administrativnih zapletov ni imel pravice nastopa za "zmaje" v spomladanskem delu sezone. 

"Dejal je, da bi se rad vrnil v Beograd in nogometno pot nadaljeval drugje, kot v Sloveniji. Ta zgodba je zdaj zaključena," je o izkušenem golgeterju dejal Mandarić.

 
Komentarjev 1
  • blueone 20:20 20.april 2016.

    Naši politiki bi se lahko učili kako se zagotavlja visoka stabilnost, Milan Mandarić je veliki gospod.