Šport > Nogomet
41 ogledov

Neporaženi Nikolić ni več trener Olimpije

Marko Nikolić
1/7
Saša Despot
Nogometni klub Olimpija je na tiskovni konferenci oznanil, da Marko Nikolić ni več trener vodilne ekipe Prve Lige TS.

Ljubljanski nogometni velikan je za danes ob 14. uri sklical izredno tiskovno konferenco, na kateri je potrdil, da je prekinil sodelovanje z Markom Nikolićem. Srbski nogometni strateg se tako po vsega treh mesecih, v katerih je zbral štiri zmage in štiri neodločene izide, poslavlja od vodilne ekipe najmočnejše slovenske lige.

Nikolić, ki se je zaradi nespametne izjave znašel v središču rasitičnega škandala, Ljubljančane zapušča v zelo kočljivem trenutku, saj imajo na lestvici le dve točki prednosti pred večnimi tekmeci iz Maribora. Do konca prvenstva je še šest tekem.

Glavni vzrok za odpoved je bil dogodek na tekmi 29. kroga Prve Lige TS med Olimpijo in Zavrčem, na kateri je Nikolić v 93. minuti svojega nogometaša Blessinga Elekeja ozmerjal z glasnim vzklikom "vidi idiota crnog", kar v prevodu pomeni ''poglej idiota črnega''.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je Nikoliću izrekel kazen sedmih tekem in globo v višini 1500 evrov.

''Disciplinski organ NZS je tako, ob uboštevanju vsega navedenega, tudi pisne izjave Nikolića in nekaznovanosti pri dosedanjem opravljanju trenerske funkcije, ter v skladu s predpisi NZS, trenerju Olimpije Ljubljana izrekel kazen prepoveda dostopa do garderob in uradnega tehničnega prostora na sedmih nogometnih tekmah in denarna kazen v višini 1.500 evrov,'' so pred dnevi zapisali pri NZS.

Novico o prekinitvi sodelovanja je na tiskovni konferenci sporočil predsednik kluba Milan Mandarić. Obe strani sta se razšli sporazumno. '"To ni ena mojih najbolj veselih novinarskih konferenc. Ob desetih zjutraj sem imel sestanek z Markom Nikolićem in skupaj smo sprejeli odločitev, da odstopa kot glavni trener Olimpije. Odločitev ni bila lahka. Toda kot predsednik in kot klub nismo imeli izbire, da obidemo nekaj, kot je ta velika napaka, ki se je ne sme dopustiti. Marko je dober trener, dober človek, toda naredil je napako, ki jo je treba plačati. On jo je s prekinitvijo pogodbe," je dejal prvi mož Olimpije.

Dodal je, da Olimpija mora biti vrhunski klub v Sloveniji in v Evropi ter vzor vsem v športu, kako se obnašati v klubu, kako biti spoštovan in zakaj biti spoštovan. "To je eden izmed razlogov, zakaj je moralo priti do te odločitve. To je bila napaka in napaka se plača. Ne smemo dopustiti, da bi se to še drugje dogajalo," je še povedal Mandarić.

Do nadaljnjega bo tekme zmajev vodil pomočnik Radoje Smiljanić. Ljubljančani imajo sicer šest krogov pred koncem prvenstva dve točki naskoka pred branilcem naslova Mariborom.

"Položaj ni lahek. V moji glavi imam veliko in bleščečo sliko brez vseh težav, na njej pa smo vsi, mi, igralci, njihovi karakterji, želja po uspehu, sposobnosti, možnosti ... Verjamem, da si bomo opomogli od teh težav in naredili velik uspeh, ki nas čaka po teh šestih tekmah. Olimpija ima zdaj samo eno nalogo, da prinese dovolj točk, da bo prva. Vsi verjamemo v to, nimam razloga, da ne bi bilo tako," je zaključil Mandarić in dodal, da kljub drugačnim govoricam v Ljubljani ostaja napadalec Miroslav Radović.

Sicer pa so v klubu še sporočili, da bo od tri do štiri tedne manjkal Eleke zaradi natrgane stegenske mišice.

Komentarjev 2
  • blueone 22:55 19.april 2016.

    Politiki učite se, kako se to dela...Mandarić je kralj!

  • patrijarh 18:12 18.april 2016.

    Baje bo prvi trener Cmerotić