Šport > Nogomet
12 ogledov

Manjša otoplitev v Barceloni: znova "le" - 10

Leo Messi Cesc Fabregas
1/8
Reuters
Cristiano Ronaldo je Betisu zabil prva zadetka v karieri in Realu Madridu prinesel veliko zmago v Sevilli (3:2). Barcelona je odgovorila v nedeljo, ko je z dvema zadetkoma Lea Messija v gosteh odpravila Raicing iz Santanderja (2:0) in prednost galaktikov znova znižala na deset točk.

Lionel Messi nadaljuje z izjemnim strelskim nizom. Argentinski zvezdnik je tokrat zabil dva zadetka za zmago Barcelone proti Racing Santanderju z 2:0. Katalonci po novi zmagi za vodilnim Realom znova zaostajajo za deset točk, do konca prvenstva pa je še 12 tekem. Messi je na zadnjih petih obračunih zabil kar 13 zadetkov, vključno s petimi, ki jih je minuli teden zabil Bayerju v Ligi prvakov.

Messi je prvič udaril v 29. minuti, ko je izkoristil podajo Cesca Fabregasa. Drugi in hkrati zadnji žebelj v krsto Santanderja pa je Argentinec zabil v 56. minuti, ko je po prekršku nad Fabregasom izkoristil najstrožjo kazen. Za Messija je bil to že 30. prvenstveni zadetek.

Cristiano končal urok Betisa: dva za zmago

Cristiano Ronaldo do sobotne tekme v Sevilli še nikoli ni zabil gola Realu Betisu, ki je kot edini izmed 25 klubov, s katerimi se je v La Ligi pomeril Portugalec, ušel njegovim 96 ligaškim zadetkom, a ne tudi 97. in 98., s katerima je Ronaldo prispeval pomemben delež pri zmagi Reala Madrida. Beli balet je začel slabo in po desetih minutah padel v zaostanek, ko je Rubén Castro pripravil strel Jorgeju Molini, pri čemer si je po vsej verjetnosti pomagal tudi z roko, Molina pa je zabil mimo nemočnega Ikerja Casillasa.

Madridčani so se vrnili že čez nekaj minut, ko je Mesut Özil z izvrstno globinsko žogo našel vtekajočega Gonzala Higuaína, Argentinec pa je ignoriral Ronalda na drugi vratnici in zabil za izenačenje. Betis je bil še naprej boljši nasprotnik in s prostim strelom stresel tudi okvir gola, gostje pa so povedli kmalu po začetku drugega polčasa, ko je Marcelo v kazenskem prostoru srečno dobil žogo in zaposlil Ronalda za 2:1.

Tudi to vodstvo ni zdržalo dolgo, saj je Jefferson Montero v 55. minuti izkoristil slabo posredovanje Alvara Arbeloe po podaji iz kota in z močnim strelom še drugič premagal Casillasa. Slabih 20 minut pred koncem je zmago Madridu prinesel Ronaldo, ki je v mrežo (spet po podaji iz kota) pospravil odbitek vratarja. Zadnjih nekaj minut je prvič po poškodbi na tekmi pri CSKA Moskvi odigral tudi napadalec Karim Benzema.

Gostje so imeli spet veliko sreče s sodniškimi odločitvami, saj rezervni delilec pravice Gorka Sagués (Iturralde González je ob polčasu zaradi poškodbe ostal v slačilnici) ni pokazal drugega rumenega kartona Kakáju po ostrem startu na nasprotnika, Xabi Alonso je nekaznovan igral z roko v kazenskem prostoru, kot tudi Sergio Ramos, ki je z napačnim delom telesa v sodnikovem podaljšku ustavil močan strel tik pred vratarjem Casillasom.

Mourinho: "Podaljšal bom, hočem mesto v zgodovini Reala"

Po poročanju Daily Maila naj bi Mourinho ob špekulacijah o odhodu iz Madrida bojda razmišljal o podaljšanju pogodbe"Podpisal bom novo pogodbo z Realom Madridom," naj bi za omenjeni časopis izjavil Mourinho. "Želim si mesto v klubski zgodovini. Real Madrid in jaz si deliva projekt in z njim bomo nadaljevali. Biti del te ekipe je fantastična in nepozabna izkušnja za trenerja kot sem jaz. Madrid je eden največjih klubov na svetu in tu sem srečen. Čutim, da mi tukaj zaupajo in čutim, da imam popolno podporo vseh direktorjev in navijačev."

Španska liga, 27. kolo:

Málaga : Levante 1:0 (0:0)
Rondon (51)

Real Sociedad : Zaragoza 3:0 (3:0)
Agirretxe (18, 39), Vela (21)
RK: Lanzaro (83/Zaragoza)

Sporting Gijon : Sevilla 1:0 (1:0)
Castro (33)

Real Betis : Real Madrid 2:3 (1:1)
Molina (10), Montero (55); Higuaín (25), Ronaldo (52, 73)

Atlético Madrid : Granada 2:0 (1:0)
Miranda (38), Falcao (90)
RK: Henrique (83/Granada)

Espanyol : Rayo Vallecano 5:1 (4:0)
Uche (4, 45, 69), Coutinho (10, 22); Tamudo (54)

Valencia : Mallorca 2:2 (2:0)
Costa (23), Aduriz (42); Nsue (57), Victor (66)
RK: Costa (85/Valencia)

Racing Santander : Barcelona 0:2 (0:1)
Messi (29, 56/11-m)

Osasuna : Athletic Bilbao 2:1 (2:0)
Iturraspe (9/a.g.), García (31); Llorente (55)

Villarreal : Getafe 1:2 (1:1)
Nilmar (45); Castro (6), Barrada (72)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.