Šport > Nogomet
68 ogledov

Kraljeva legenda na klop kraljevega kluba

Zinedine Zidane Florentino Perez Real Madrid EPA
Rafael Benítez ni več trener španskega nogometnega velikana Reala Madrida.

Brez službe je Rafael Benítez ostal v ponedeljek, vodstvo madridskega Reala na čelu s predsednikom Florentinom Pérezom pa je priložnost ponudilo legendarnemu Zinedinu Zidanu, nekdanjemu zvezdniku Reala. Benítez je na klop Reala sedel tretjega junija 2015, ko je nasledil odpuščenega Carla Ancelottija.

Triinštiridesetletni Zidane je za Real igral med leti 2001 in 2006, od leta 2010 pa je bil del strokovnega štaba; najprej kot svetovalec, ob Ancelottiju je deloval kot pomočnik trenerja. Od junija 2014 je s trenerske klopi vodil drugo ekipo Reala.

"Eden največjih vseh časov"

"Povabil sem vas, da naznanim prekinitev pogodbe z Rafo Benítezom. Rad bi jasno povedal, da je izjemen profesionalec," so bile uvodne besede Péreza, ki je nato naznanil Zidana: "Je eden največjih igralcev vseh časov. Zidane, od tega trenutka si trener Reala Madrida."

"Naredil bom vse, kar lahko, za ta klub. To je zame zelo pomemben dan. Odkar sem sem prišel kot igralec, vem za kaj gre. Imamo najboljše navijače, vse bom naredil, da zmagujemo," pa je dejal Zidane kot novi trener Reala.

Madridčani so trenutno tretja ekipa španskega državnega prvenstva. Za vodilnim madridskim Atléticom slovenskega reprezentanta Jana Oblaka zaostajajo za štiri točke, za drugo Barcelono, ki ima sicer tekmo manj, pa za dve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.