Šport > Nogomet
3342 ogledov

Španska Marca: Škandal v Sloveniji

Albert Riera Profimedia
Predstavitev novega trenerja Olimpije je odmevala tudi v Španiji.

Slovenski nogometni klubi so izjemno redko deležni pozornosti v velikih športnih medijih zunaj domovine, a so ponedeljkovi dogodki na novinarski konferenci Olimpije odmevali tudi v Španiji.

"Škandal pri ljubljanski Olimpiji," so tako pri sloviti Marci začeli članek o dogajanju v ljubljanskem klubu, ki so ga uvrstili v rubriko mednarodni nogomet.

V nekaj odstavkih so nato pojasnili, da so člani navijaške skupine Green Dragons vdrli na novinarsko konferenco ob predstavitvi novega trenerja Alberta Riere, ki je bil med igralsko kariero tudi španski reprezentant. Navedli so, da je do upora navijačev prišlo zaradi odslovitve Roberta Prosinečkega, ki ga po zapisanem v članku na Pirenejskem polotoku očitno poznajo predvsem kot bivšega člana Barcelone in Ovieda. Največ ligaških nastopov je sicer zbral v dresu madridskega Reala, nastopal pa je tudi za Sevillo.

"Albert Riera bo v četrtek debitiral na klopi Olimpije. To se bo zgodilo na uradni tekmi, v konferenčni ligi se bodo Ljubljančani pomerili Differdangom iz Luksemburga. Ne bo pa to prva Rierina avantura na slovenskih tleh. Španec je že igral v vrstah Zavrča (2015) in Kopra (2016), nato je obesil kopačke na klin," so novico o dogajanju pri Olimpiji zaključili pri Marci.

Green dragons Mučni prizori Šport Green Dragons z novinarske konference pregnali novega trenerja Albert Riera Olimpija Šport Novi trener igral tudi za City in Liverpool

 
 
Komentarjev 1
  • stromar 17:52 05.julij 2022.

    Dobrodošel na balkanu