Šport > Nogomet
46 ogledov

Maribor brez močnega aduta

Novaković Reynolds Maribor Aberdeen NK Maribor/Facebook
Reprezentančni napadalec Milivoje Novaković bo lahko zaigral šele v spomladanskem delu prvenstva.

Iz tabora Maribora je prišla neprijetna novica za ljubitelje vijoličastega kluba.

Milivoje Novaković bo zaradi zloma kosti pri gležnju moral izpustiti nedeljsko tekmo proti Radomljam in predvidoma tudi vse preostale do konca jesenskega dela Prve lige TS.

Novaković, v letošnji sezoni je za Maribor zabil pet prvenstvenih golov, se je poškodoval med reprezentančno akcijo, v kateri je Slovenija premagala Malto (0:1) in remizirala s Poljsko (1:1).

"Rentgenski posnetek je pokazal, da gre za resnejšo poškodbo, ki sem jo začutil pred tekmo proti Poljski. Do nadaljnjega mi je predpisano mirovanje in žal v tem jesenskem finišu, ko smo v res dobri seriji, ne bom mogel pomagati ekipi. Upam, da bomo v tem slogu nadaljevali, ostali neporaženi do konca, sam pa se bom skušal čim prej vrniti na igrišče," je za spletno stran kluba povedal Novaković.

Milaniču ostajajo trije

"Neverjetno je, kaj se vse lahko zgodi. Pred tem premorom sem rekel, da si želim reprezentante ob vrnitvi z akcije videti samozavestne zaradi dobrih iger in predvsem zdrave. To se ni uresničilo, žal bomo do konca tega dela prvenstva brez Novakovića, ki se je vrnil poškodovan. Izkazalo se je, da gre v njegovem primeru za večji zaplet," pa se je odzval trener Darko Milanič.

Trenerju 13-kratnih državnih prvakov na razpolago ostajajo napadalci Marcos Tavares, Luka Zahović in Sunny Omoregie.

Komentarjev 1
  • marialorca 00:54 18.november 2016.

    "Maribor brez močnega aduta"Milanič ima srečo v nesreči .... Zdaj bo videl, koliko VELJAJO tisti, ki zaradi Milija grejejo klop in se čudijo, kako lahko nekdo TOLIKOKRAT zgreši tako velik gol.