Šport > Nogomet
27 ogledov

''Vijolčni bojevniki'' dobili, po kar so prišli

nogomet Saša Despot
Slovenski državni prvak se je z zmago v Stožicah na prvenstveni lestvici izenačil z Olimpijo. Večna tekmeca imata 65 točk, do konca pa so samo še tri tekme.

Olimpija je imela pred rekordnimi 14.500 gledalci v Stožicah na voljo prvo mini ''zaključno žogo'' za osvojitev državne lovorike, saj bi z zmago Mariboru pobegnila na šest točk razlike, na koncu pa so se treh točk veselili gostje iz štajerske prestolnice, ki so v 94. minuti prišli do preobrata in z 18. zmago v sezoni napovedali razburljiv zaključek prvenstva. Olimpija z enakim številom osvojenih točk (65) sicer ostaja na vrhu lestvice Prve Lige TS.

"Obe ekipi sta dobili po en polčas, razlika je ta, da smo mi dosegli en zadetek, gosti pa dva. Takšen poraz boli, posebej zaradi zadetkov iz prekinitev, drugače pa so igralci odigrali dobro tekmo. Čakajo nas še tri tekme, naredili bomo vse za naš cilj, končali prvenstvo na vrhu, še vedno smo v prednosti,'' je po tekmi povedal domači trener Rodolfo Vanoli.

Milanič: Po zmago smo prišli

Z razpletom srečanja je bil zadovoljen gostujoči strateg Darko Milanič, ki je med obema polčasoma našel način, kako prekiniti prevlado Ljubljančanov.

"Po zmago smo prišli, zmago odnašamo v Maribor. Za nami je razburljiva tekma. Polčasa smo si razdelili. V prvem polčasu je bila Olimpija dominantna, izbrali smo način, ki bi nam moral prinesti bistveno več, a na agresijo tekmeca nismo znali odgovoriti, čeprav smo vedeli, da bo tako. V drugem polčasu so sledile rošade in je bila igra popolnoma na naši strani. Bili smo ves čas na njihovi polovici in ob koncu dosegli zmagoviti zadetek. Smo zadovoljni, izenačili smo se po točkah z Olimpijo, v preostalih tekmah bomo skušali uresničiti naš cilj,'' je dejal Milanič.

V ljubljanskem taboru je bilo razočaranje veliko, a možnosti za naslov še zdaleč niso izgubljene. Na to je opozoril tudi strelec edinega zadetka za Olimpijo Rok Kronaveter. "Enostavno moramo stopiti skupaj, imamo kvaliteto, da zmagamo preostale tri tekme. Vzdušje je bilo izjemno, zares mi je žal, da jih nismo nagradili vsaj s točko,'' je dejal 29-letni vezist.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:29 09.maj 2016.

    Vsem je jasno , da je Skomina zmagal z 2:1 medtem , ko se je derbi končal z 1:1 ! In štajerski kronik & Co. ne preveč lajat in Skomini kupte zlato ovratnico , seb pa nagobčnik !