Šport > Nogomet
21 ogledov

Maribor in Olimpija ob novega tisočaka

NK Krško Saša Despot
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj je zaradi nešportnega in neprimernega obnašanja ter prižiganja bakel mariborskih navijačev na tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije štajerskemu klubu naložil denarno kazen v višini 1100 evrov, Olimpija pa bo zaradi tega plačala 1050 evrov.

Incidenta sta se zgodila v soboto na tekmi Krka - Olimpija 0:2 (0:1), ko se Olimpijini navijači niso zadovoljili le s prižiganjem bakel na tribuni, ampak so eno prižgano baklo odvrgli celo na atletsko stezo, in Gorica - Maribor 0:2 (0:0), na kateri so Viole na tribuni poskrbele za posebne svetlobne učinke.

Mariborčani so na račun neprimernega navijaškega obnašanja skupno zbrali že za 41.750 evrov kazni, Olimpija pa zaradi podobnih razlogov 20.800 evrov, manjši znesek Olimpije je bržkone posledica tudi navijaškega bojkota tekem ljubljanskega moštva, za katerega se je odločila skupine Green Dragons med predsedovanjem nekdanjega prvega moža Izeta Rastoderja.

Vrhovcu dve tekmi kazni

Pod drobnogledom disciplinskega sodnika je bila tudi tekma Rudar - Celje, ki se je končala z zmago Velenjčanov z 2:0 (1:0). Celjani bodo zaradi nešportnega vedenja igralcev, sodnik na tekmi je podelil štiri rumene in en rdeči karton, plačali 300 evrov, Blaž Vrhovec pa je dobil še dodatno kazen, zaradi žaljenja sodnika Nejca Kajtazovića ob izključitvi, za to dejanje se je sicer kasneje opravičil, bo dve naslednji prvenstveni tekmi preživel na klopi.

Tudi Koprčani, ki so v gosteh v Zavrču slavili zmago s 3:1, bodo zaradi nešportnega vedenja igralcev, sodnik je kanarčkom razdelil štiri rumene in en rdeči karton, morali plačati 300 evrov, na tekmi izključeni Luka Batur pa je pridelal še dodatno kazen, ko prihodnjo prvenstveno tekmo ne bo igral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.