Šport > Nogomet
29 ogledov

Maribor v finale s hat-trickom Tavaresa

Sport 09.05.10, nogomet, domzale, maribor, tekma, Marcos Tavares, pokal hervis, Gregor Katič
Nogometaši Maribora so drugi finalisti pokala Slovenije. Na povratni tekmi v Ljudskem vrtu so premagali kranjski Triglav s 3:0 (0:0). Prva tekma se je končala z 2:2. Mariborčani, branilci naslova, bodo v finalu igrali proti Celju, ki je po zaslugi gola v gosteh (tekmi sta se končali z 1:1 in 0:0) izločil Aluminij.

Nogometaši Maribora so se uvrstili v finale pokala Slovenije predvsem po zaslugi kapetana Marcosa Tavaresa. V dveh polfinalnih srečanjih je dosegel kar štiri gole, Maribor pa se je s skupno zmago 5:2 približal pokalnemu naslovu. V finalu v Kopru se bo pomeril s Celjem.

Kranjčani, ki so se v tej sezoni izkazali kot neugoden nasprotnik vijoličastih, so priložnost za morebitno presenečenje sicer zapravili že na prvi tekmi. Maribor si je prav z golom Tavaresa na Gorenjskem priboril izhodišče, da je mirno nadzoroval igro. Toda Gorenjci se niso predali. V 35. minuti so imeli najlepšo priložnost. Davor Bubanja je v protinapadu podal do Enisa Đurkovića. Ta se je znašel pred Jasminom Handanovićem, streljal, a je mariborski vratar žogo poslal v kot.

Strelski pohod Tavaresa

Domači so v drugem polčasu pritisnili. Rezultat je bilo vodstvo v 50. minuti. Mitja Viler je z leve strani poslal žogo v kazenski prostor, Tavares pa je z močnim in natančnim strelom žogo pospravil v mrežo. Triglav je iskal priložnost za izenačenje. Zaman. Tavares je bil razpoložen. V 73. minuti je Martin Milec podal žogo kapetanu, ta pa je s samostojno akcijo zaključil in zadel. Tri minute pozneje je Brazilec še enkrat na noge dvignil občinstvo. Do žoge je prišel Željko Filipović, Dejan Mezga jo je posredoval do Tavaresa, ki je z leve strani zadel mrežo. Žan Pelko je posredoval, a pri tem ni bil uspešen.

Celjani sedmič v finalu

Celjski nogometaši so se še sedmič uvrstili v finale slovenskega pokala. Potem ko so na prvi tekmi igrali 1:1, sta danes mreži ostali nedotaknjeni, tako da so se domači v finale prebili po zaslugi gola v gosteh.

Celjani so si zasluženo priigrali finalni nastop. Tudi na današnji tekmi so imeli več od igre, čeprav so tudi gosti znali nevarno zagroziti. Najbolj v 20. minuti, ko je s 25 metrov streljal Sandro Bloudek in zatresel vratnico, v sodniškem podaljšku pa je Matic Črnic za malo zgrešil cilj z 18 metrov.

Domači pa so vseeno imeli več priložnosti, več pokazali, dvakrat pa so tudi zatresli okvir vrat. Miha Zajc je v tretji minuti po gneči v kazenskem prostoru s strelom v padcu ostal brez želenega zadetka, v 44. minuti pa je po kotu Sebastjana Gobca vratnico zadel Marko Krajcer.

Pokal Slovenije, polfinale (povratni tekmi):

CELJE : Aluminij Kidričevo 0:0  /1:1/

MARIBOR : Triglav Kranj 3:0  /2:2/ 
Tavares (50, 73, 75)

/X:Y/ - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.