Šport > Nogomet
86 ogledov

Maribor z deseterico osvojil Gubca

večni derbi Anže Petkovšek
Maribor se je z zmago v Krškem (1:3) Olimpiji spet približal na dve točki zaostanka. Zvečer še obračun Zavrča in Rudarja.

Nogometaši Maribora so zabeležili sedemnajsto zmago v prvi ligi Telekom Slovenija in tako šest tekem pred koncem sezone ohranili dve točki zaostanka za vodilno Olimpijo. Zmaga Štajercev je zaslužena, ima pa še dodatno težko, saj so varovanci Darka Milanića več kot eno uro igrali z igralcem manj.

Po uvodnih zaspanih dvajsetih minutah igre se je tekma v nekaj minutah nenapovedano razživela. Najprej z zadetkom gostov, nato pa z izenačenjem in odločitvijo sodnika, da z rdečim kartonom kaznuje kapetana gostov Marcosa Tavaresa.

V 22. minuti je Milivoje Novaković zadel drugič v dveh krogih. Izkoristil je lepo podajo Tavaresa in z glavo z desetih metrov meril natančno in dovolj močno, da vratar Marko Zalokar ni mogel ukrotiti žoge.

Po veselju je za navijače Maribora tri minute kasneje sledil šok. Mitja Vilar in vratar Jasmin Handanović se nista razumela in mariborski čuvaj je moral ob podaji soigralca posredovati z roko.

Iz indirektnega prostega strela s šestih metrov domači niso zadeli mreže, temveč Tavaresa, ki si je z rokami ščitil obraz. Glavni sodnik Rade Obrenović iz Ljubljane je mariborskemu kapetanu pokazal pot v slačilnico, hkrati pa Krškemu dosodil enajstmetrovko. Natančen izvajalec za 1:1 je bil kapetan Luka Žinko.

Krško je bilo z igralcem več v nadaljevanju prvega polčasa aktivnejše, več pri žogi, najlepšo priložnost pa so zapravili Štajerci. V 29. minuti je Novaković po podaji Vršiča z nekaj metrov v drsečem položaju zadel žogo, vendar je ta zadela vratnico in se odbila v igrišče.

V drugem polčasu sta obe ekipi igrali relativno napadalno; Krčani, ker so imeli igralca več na travnati površini, Mariborčani pa se niso želeli odreči nizu neporaženosti v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki zdaj znaša sedem tekem.

Ključni vlogi za uspeh Maribora sta odigrala najizkušenejši nogometaš na igrišču, 36-letni Milivoje Novaković, ter prvi strelec državnih prvakov Jean Phillipe Mendy. Novaković je bil podajalec, Mendy pa je zabil svoj 13. in 14. zadetek v sezoni.

Prvega v 67. minuti, potem ko je Maribor izkoristil naivnost domače obrambe, drugega pa v 80. minuti po hitrem protinapadu oziroma grobi napaki Šimeta Gregova na drugi strani igrišča. Mendy je tako prišel do drugega mesta na lestvici strelcev Prve lige Telekom Slovenije.

Rudar trdno v sredini lestvice

Nogometaši Rudarja so zabeležili četrto zaporedno zmago. V Zavrču so premagali tamkajšnjega prvoligaša, se z njim izenačili na sredini lestvice in hkrati zabeležili zgodovinsko, prvo zmago v Halozah. Zmaga gostov je povsem zaslužena, saj so bili ti v drugem polčasu bolj podjetni, predvsem pa dovolj zbrani v odločilnih trenutkih. V polno sta zadela Mate Eterović in Amer Krcić.

V prvem delu je bila tekma nezanimiva, brez pravih priložnosti - z izjemo poskusa Kevina Kokoroviča in obrambe Mateja Radana v zaključku, igra pa se je razživela v nadaljevanju. V 53. minuti so gostje povedli z 1:0. Stjepan Babić je opravil večino dela, zadetek pa je dosegel Eterović, ki je žogo z neposredne bližine poslal v mrežo. Zavoljo zaostanka na semaforju se je Zavrč preusmeril v napad, prazen prostor pa je bil priložnost za hitre protinapade gostov. Iz enega takih bi lahko Eterović dosegel drugi zadetek, vendar je bil v igri ena na ena spretnejši vratar Matija Kovačić.

Strelec prvega zadetka je takoj po zgrešeni 100-odstotni priložnosti odšel iz igre, vstopil pa je Krcić. Njegov prvi stik z žogo je bil za 2:0. Znova je podal Babić, Krcić pa se je v kazenskem prostoru dobro znašel in lepo ter natančno zadel za prvi poraz domačega stratega Slavka Matića na klopi Zavrča.

Prva liga TS, 30. kolo:

Krško : Maribor 1:3 (1:1)
Žinko 27./11m; Novaković 22., Mendy 67., 80.
RK: Tavares (Maribor) 27.

Zavrč : Rudar Velenje 0:2 (0:0)
Eterović 52., Krcić 73.

Celje : Luka Koper 3:0 (2:0)
Podlogar 36., Omoregie 41., Pišek 81.
RK: Jurina (Koper) 27.

Domžale : Olimpija Ljubljana 0:1 (0:0)
Kronaveter 69.

Gorica : Krka 1:0 (0:0)
Osuji 94.

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 62 točk
2. Maribor 60
3. Domžale 46
4. Gorica 45
5. Zavrč 37
6. Rudar Velenje 37
7. Krško 34
8. Celje 32
9. Luka Koper 30
10. Krka 26

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.