Šport > Nogomet
25 ogledov

Maribor z Maccabijem, Olimpija z Austrio

maribor dudelange liga prvakov 2011 Reuters
Maribor se bo v tretjem kvalifikacijskem kolu za uvrstitev v Ligo prvakov pomeril z izraelskim Maccabijem iz Haife ali Borcem iz Banja Luke. Seveda če bodo vijolični preskočili Dundelange, ki so ga na prvi tekmi premagali z 2:0. Prva tekma bo na sporedu v gosteh. Če Olimpija preskoči Bohemians, se bo v 3. predkolu Evropopske lige pomerila z dunajsko Austrio.

Mariborčani so nam sporočili, da žreba ne želijo komentirati, saj morajo odigrati še povratno tekmo z luksemburškim predstavnikom. Maccabi je sicer prvo tekmo proti Borcu dobil kar s 5:1. Prva tekma bo na sporedu 26. in 27. julija na gostovanju, povratna pa 2. in 3. avgusta.

V skupinski del Lige prvakov se bodo nato skozi kvalifikacijsko sito prebili vsi klubi, ki bodo zmagali še v četrtem krogu kvalifikacij. Poraženci v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov si bodo priborili možnost nastopa v sklepnem delu kvalifikacij za evropsko ligo, poraženci v četrtem kolu pa bodo neposredno nastopili v Evropski ligi.

Potencialne tekmece v 3. predkolu Evropske lige sta dobila tudi  Olimpija in Domžale. V primeru, da bodo zmaji uspešno prestali gostovanje pri Bohemiansu, jo potem čaka dunajska Austria, kjer si je vse do lani kot igralec kruh služil športni direktor ljubljanskega kluba Milenko Ačimović. Domžale bi ob čudežu v Splitu za nagrado dobili Fulham.


"Zagotovo je Fulham dodatna motivacija, da si na povratni tekmi poizkušamo priigrati napredovanje v tretji krog. V prvi vrsti bi bila to tudi lepa nagrada za uspeh, ki so ga fantje dosegli v minuli sezoni. Čeprav imamo negativen izid s prve tekme, se ne predajamo in naredili bomo vse, da se pomerimo z Londončani," je po žrebu dejal trener Domžal Darko Birjukov.

"Žreba ne bi podrobno komentiral, glede na to, da se še nismo prebili v tretji predkrog. Želimo biti resni, najprej je na vrsti Celje, potem pa bomo razmišljali o povratni tekmi z Bohemianom, kjer nas čaka izjemo težko delo. Po četrtku pa bo čas tudi za druge teme," se je na žreb odzval trener Olimpije Dušan Kosič. V prvi tekmi med dunajsko Austrio in črnogorskim Rudarjem iz Plevlje so s 3:0 zmago slavili Avstrijci, nekdanja ekipa zdajšnjega športnega direktorja zmajev Milenka Ačimovića.

Liga prvakov, 3. kolo kvalifikacij:
Skupina prvakov 1:

Maccabi Haifa/Borac Banja Luka - Maribor/Dudelange
Mogren/Litex Loveč - Skonto/Wisla Krakov
Helsinki/Bangor - Dinamo Zagreb/Nefči Baku
Skenderbeu Korce/APOEL Nikozija - Bratislava/Kostan
Koebenhavn - Shamrock Rovers/Flora Tallinn

Skupina prvakov 2:
Genk - Partizan Beograd/Škendija
Rosenborg/Breidab - Pjunik/Viktoria Plzen
Zestafoni/Dacia - Sturm/Videoton
Valetta/Ekranas - Linfield/BATE Borisov
Rangers - Malmoe/Torshavn

Skupina neprvakov:
Standard Liege - Zürich
Twente - Vaslui
Benfica Lizbona - Trabzonspor
Dinamo Kijev - Rubin Kazan
OB Odense - Panathinaikos

Komentarjev 1
  • vladek 12:54 15.julij 2011.

    NK Maribor gre naprej,edino če se Zlatkota znebijo.