Šport > Nogomet
5796 ogledov

Umrl človek, ki je dal najboljši nasvet Zlatku Zahoviću in spremenil Maribor

Nilton Fernandes Profimedia Nilton Fernandes.
Iz štajerske metropole je na prvi aprilski dan prišla žalostna novica.

Iz vrst NK Maribor so sporočili, da je v 46. letu starosti po hudi bolezni umrl njihov nekdanji nogometaš Nilton Rogério Cardoso Fernandes, navijačem znan zgolj kot Nilton.

Slednji je za Maribor igral med letoma 2008 in 2009, za vijoličaste je nastopil na 46-ih tekmah in zabil štiri gole ter z njimi osvojil naslov državnega prvaka.

Vezist iz Zelenortskih otokov je bil tisti, ki je takratnemu športnemu direktorju Maribora Zlatku Zahoviću predstavil bodočo klubsko legendo - brazilskega napadalca Marcosa Tavaresa.

Nilton je profesionalno kariero začel v portugalski Boavisti, igral še za Aves, Gil Vicente in Penafiel, leta 2006 je prišel v Slovenijo in oblekel dres Kopra. Po Mariboru je svojo kariero nadaljeval na Cipru, v Bolgariji in Izraelu.

Nilton je zbral tudi osem nastopov za člansko reprezentanco Zelenortskih otokov, ki v zadnjih letih meša štrene najmočnejšim afriškim ekipam.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.