Šport > Nogomet
302 ogledov

V poslastici v Domžalah padlo kar osem zadetkov

NK Domžale : NŠ Mura Twitter/NŠ Mura
Nogometaši Rogaške so v tekmi 28. kroga Prve lige Telemach premagali Bravo Kostel z 2:0 (1:0), Mariborčani pa so doma odpravili Kalcer Radomlje z 1:0 (0:0). Nogometaši Mure so bili v gosteh boljši od Domžal s 5:3 (2:0).

Tako Domžale kot Mura sta predvsem zaradi neprepričljivih predstav v spomladanskem delu prvenstva v nevarnem območju, zato jim je za pobeg v varnejšo cono pomembna vsaka točka. Nekateri so menili, da bi bili obe ekipi zadovoljni s točko, a sama tekma tega ni pokazala. Obe moštvi sta kazali željo in voljo po napadih, kar dokazuje tudi veliko število golov. Večina jih je sicer padla v zadnjem delu tekme, učinkovitejši pa so bili gosti. Dosegli so jih pet, prejeli pa tri, vodili so že s 5:1. Z zmago so se na lestvici utrdili na šestem mestu, pred sedmouvrščenimi Domžalčani imajo zdaj sedem točk prednosti.

Dinamičen je bil že začetek. Na obeh straneh je bil nekaj nevarnih strelov, boljši vtis pa so puščali gosti, ki so bili tudi nevarnejši. Amadej Maroša je sicer iz sumljivega položaja zadel prečko, Matic Maruško se je v kazenskem prostoru namesto strela odločil za podajo, ki pa je bila premalo natančna, v 29. minuti je Julien Lamy streljal z glavo, vratar Lovro Štubljar je bil na mestu.

Že v naslednji minuti pa je Mura povedla. Po protinapadu je Lamy lepo zaposlil v kazenskem prostoru Sandija Nuhanovića, ta je v teku preigral domžalskega branilca, se znašel iz oči v oči s Štubljarjem, nato pa z močnim strelom z levico žogo poslal pod stičišče vratnice in prečke.

Prejeti gol je Domžalčane šokiral, tekmec je povsem zagospodaril na igrišču, posledica je bil drugi gol v 39. minuti. Žiga Kous je streljal od daleč, Štubljar je nespretno odbil žogo, ki je prišla do Nuhanovića. Ta je nato le stekel mimo vratarja in poslal žogo v mrežo.

Domžalčani so morali drugi polčas začeti še bolj tvegano, kar je bila priložnost za protinapade prekmurske ekipe. Domačim branilcem je do svoje menjave težave predstavljal predvsem Lamy, ki je v 51. minuti streljal mimo gola, le nekaj minut pozneje pa neoviran stekel proti vratarju, a okleval s strelom ali podajo na drugo vratnico, kjer je bil v ugodnem položaju Aljaž Antolin.

To bi lahko v 59. minuti kaznovali domači, ko je prosti strel z leve strani izvedel Jošt Pišek, v kazenskem prostoru se je dobro znašel Dario Kolobarič, toda imel je smolo, žoga je po njegovem strelu z glavo zadela le vratnico.

V 65. minuti je odlično streljal Filip Stuparević, vendar je spremembo izida z odličnim posredovanjem preprečil vratar Klemen Mihelak, ki pa dve minuti pozneje vendarle ni mogel preprečiti zadetka Domžalčanov. Stuparević je bil podajalec z desne strani, neodločnost Murine obrambe pa je pred golom kaznoval Kolobarić.

Gostitelji so nadaljevali napade, a gole so dosegali tekmeci. Najprej po protinapadu Robert Čakš, nato po seriji napak in zapravljenih priložnosti Mure še Maroša, potem ko je Luka Topalović podaril žogo podajalcu Žanu Trontlju, med strelce se je vpisal tudi Alvin Kurtović.

Zadnja gola na tekmi so vendarle dosegli gostitelji, za kozmetični popravek izida sta poskrbela Jan Đapo ter Pišek.

Mura bo v naslednjem krogu gostila Celje, Domžale pa bodo gostovale pri Bravu.

* Stadion v športnem parku Domžale, gledalcev 450, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Brezovar.
* Strelci: 0:1 Nuhanović (30.), 0:2 Nuhanović (39.), 1:2 Kolobarič (67.), 1:3 Čakš (78.), 1:4 Maroša (80.), 1:5 Kurtović (87.), 2:5 Đapo (89.), 3:5 Pišek (90.).
* Domžale: Štubljar, Klemenčič (od 84. Bobarić), Hodžić, Offenbacher, Đapo, Markuš, Perc (od 46. Topalović), Pišek, Stuparević, Šturm, Kolobarić (od 86. Dovžan Karahodžić).
* Mura: Mihelak, Kous (od 46. Trontelj), Proleta, Tripi (od 77. Turudija), Pucko, Maruško, Nuhanović, Antolin, Kurtović, Lamy (od 60. Čakš), Maroša (od 81. Kasalo).
* Rumena kartona: Stuparević; Kurtović.
* Rdeč karton: /

 

Maribor ob igralcu manj in nasprotni enajstmetrovki zdržal do konca

Maribor je imel pred tekmo 28. kroga z zadnjeuvrščenimi Radomljami neporavnane račune. Izločile so ga namreč v slovenskem pokalu, kar je bil le en od številnih razlogov za velik motiv Mariborčanov, ki so v preteklosti na medsebojnih prvenstvenih tekmah doslej le dvakrat izgubili, obakrat v Ljudskem vrtu, kar je bil poleg pokalnega poraza tudi razlog, da vendarle morajo biti tudi previdni. In spet bi se jim lahko zalomilo, gosti so imeli v 65. minuti veliko priložnost za izenačenje, a so zapravili enajstmetrovko. Od 76. minute pa so gostitelji igrali še z igralcem manj.

Oslabljeni Mariborčani - najbolj se je poznala odsotnost Hilala Soudanija in Blaža Vrhovca, so morali zaradi navijaškega incidenta v Murski Soboti tekmo igrati pred praznimi tribunami, a niso bili brez navijaške podpore. Navijači so si tekmo ogledali na zaslonu pred stadionom, pri tem pa bili zelo glasni, njihovo navijanje je zagotovo prišlo do ušes igralcev. Ti so po pričakovanju prevzeli pobudo, pletli mrežo okoli tekmečevih vrat, a prvem delu posebej nevarni niso bili.

Kljub temu so imeli nekaj polpriložnosti. Tako je v deveti minuti Marko Božić po akciji in podaji Aneja Lorbka poskusil z glavo, vratar gostov Emil Velić pa je žogo odbil v kot. Velić ni imel težkega dela niti pri poskusu Arnela Jakupovića od daleč, Maks Barišič pa je na podoben način kot Božić poskušal z glavo, vendar je žoga zletela čez gol.

Radomljani so se osredotočili na protinapade, nekajkrat so nevarno prišli v kazenski prostor tekmeca, toda nevarnejšega strela na gol niso sprožili.

Če so želeli zmagati, so morali biti vijoličasti v nadaljevanju konkretnejši. Da bodo, je že v prvi minuti drugega napovedal Božić, njegov strel z roba kazenskega prostora je Velić odbil, odbiti žogi pa poti v mrežo ni našel niti Barišič. Pritisk se je v naslednjih minutah še nadaljeval, Božič je bil stalna nevarnost, gol je visel v zraku.

In v 57. minuti se je mreža tudi zatresla. Božič je z desne strani poslal natančen predložek v sredino, kjer Jakupović ni imel težkega dela, da jo je z glavo poslal na želeni cilj.

Radomljani so po prejetem zadetku hitro spremenili način igre. Zaigrali so napadalneje in v 61. minuti se jim je to tudi obrestovalo. Pijusa Širvisa je v kazenskem prostoru žoga zadela v roko, sodnik Mihael Antič pa je po ogledu Vara pokazal na belo točko. Izvedel jo je Dejan Vokić, ki pa mu je z odlično obrambo veselje preprečil vratar Maribora Menno Bergsen.

Kljub napadalnejši igri gostov pa so bili domači še naprej nevarnejši, med drugim bi v 75. minuti lahko bolje streljal Josip Iličić. Le nekaj trenutkov pozneje so gostitelji ostali brez izključenega Itsukija Urate, ki si je rdeč karton prislužil zaradi preostrega prekrška. Kljub pritisku tekmecev pa so zdržali in zadržali vodstvo. Etienne Beugre je celo dosegel še en gol za Maribor, vendar so ga sodniki zaradi nedovoljenega položaja razveljavili.

Maribor bo v naslednjem krogu gostoval v Kidričevem, Radomljani bodo gostili Koper.

* Stadion, Ljudski vrt, brez gledalcev, sodniki: Antič, Mežnar, Pospeh.
* Strelec: 1:0 Jakupović (57.).
* Maribor: Bergsen, Lorbek (od 46. Širvis), Vidmar, Šoštarič Karič, Urata, Lorber, J. Repas, Božić (od 81. Feta), Iličić (od 84. Strajnar), Barišić (od 73. Kolar), Jakupović (od 73. Beugre).
* Kalcer Radomlje: Velić, Posavac, Ševelj, Klašnja (od 79. Letaj), Korun, Marković, Barnabas Moses, Cerar (od 65. N'Landu), Vokić, Šošić (od 90. Cruz), Davidović (od 65. Kukovec).
* Rumeni kartoni: Iličič, Urata; Posavac.
* Rdeč karton: Urata (76.).

 

Rogaška nadaljuje z odličnimi predstavami

Nogometaši Brava Kostela so v Rogaško Slatino prišli kot favoriti in iskali tri točke, s katerimi bi ostali v igri za evropska mesta. A so naleteli na razpoloženo domačo ekipo, ki je v spomladanskem delu sezone v odlični formi in je tudi tokrat dobila tri nove pomembne točke v boju za obstanek. Rogaška je zdaj po točkah (sicer z dvema tekmama več) ujela Domžale na sedmem mestu, Bravo ostaja četrti.

Domača zasedba je tekmo bistveno bolje začela in imela večji del prvega polčasa izrazito premoč. Najbolj nevarna za vratarja Matijo Orbanića sta bila Patrik Mijić in Oliver Kregar, ki sta do 20. minute že imela nekaj priložnosti, Kregar je med drugim močno meril s kakšnih osmih metrov, a je vratar gostov žogo še odbil v kot, na pravem mestu je bil tudi minuto pozneje ob nevarnem strelu Mijića.

Brez moči pa je bil Orbanić v 23. minuti. Po izgubljeni žogi Brava je Alen Korošec dobro podal Mijiću, ta pa je z močnim strelom s kakšnih 14 metrov z desne strani poslal žogo v gol. Gostje so si prve nevarnejše priložnosti priigrali šele ob koncu prvega dela, ko sta bila s streloma od daleč nevarna Martin Pečar in Jakoslav Stanković, toda izkazal se je domači vratar Mulalić.

V nadaljevanju je sprva kazalo, da bo Bravo prevzel pobudo, domači pa popustili. A čeprav so imeli gostje več žogo v nogah, posebej nevarni niso bili. Potem pa je spet zapretila Rogaška, ki je v 72. minuti dokončno pokopala vse upe Brava na ugodnejši izid. Rezervist Shakeone Satchwell je v kazenskem prostoru še ujel žogo pred zadnjo črto in jo poslal nazaj, Mijić pa je za svoj že šesti gol v spomladanskem delu sezone močno udaril s kakšnih 12 metrov pod prečko.

Domači so do konca dvoboja brez težav zadržali prednost, gostje so bili nenevarni, pri Rogaški pa bi lahko v sodnikovem dodatku zadel še Žan Flis, a je v gneči udaril mimo gola.

V naslednjem krogu bo Rogaška 6. aprila gostila ljubljansko Olimpijo, Bravo pa dan pozneje Domžale.

* Športni center Rogaška Slatina, sodniki: Šmajc, Brezar, Jamnik, Bubek.
* Strelec: 1:0 Mijić (23.), 2:0 Mijić (72.).
* Rogaška: Lorber (od 1. Mulalić), Pirtovšek, Thalisson, Vujčić, Kregar (od 70. Satchwell), Mijić, Lovrić, Flis, Kambič (od 90. Sim), Kurež (od 70. Diaby), Korošec (od 90. Kitek).
* Bravo Kostel: Orbanić, Gorenc, Španring, Gurlica, Trdin, Poplatnik, Ivanšek (od 53. Maksimović), Kavčič, Štravs, Stanković (od 73. Kerin), Pečar (od 70. Gidado).
* Rumena kartona: Thalisson, Vujčić.
* Rdeč karton: /

 

* Izidi, 28. krog:
- petek, 29. marec:
Rogaška - Bravo Kostel            2:0 (1:0)
Maribor - Kalcer Radomlje         1:0 (0:0)
Domžale - Mura                    3:5 (0:2)

- sobota, 30. marec:
15.00 Olimpija - Koper
17.30 Celje - Aluminij

- lestvica:
 1. Celje            27 19  5  3  59:21  62
 2. Olimpija         26 14  8  4  51:31  50
 3. Maribor          27 13  7  7  47:29  46
 4. Bravo Kostel     28 11  9  8  35:33  42
 5. Koper            26 10  7  9  38:36  37
 6. Mura             28  9  7 12  33:41  34
 7. Domžale          27  9  2 16  38:47  29
 8. Rogaška          28  8  5 15  28:48  29
 9. Aluminij         27  7  4 16  26:51  25
10. Kalcer Radomlje  28  6  6 16  24:42  24

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice