Šport > Nogomet
533 ogledov

V Stožicah dvoboj prvega in drugega, tako se je končalo

Marcel Ratnik Profimedia
Nogometaši ljubljanske Olimpije in Celja so se v 24. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Stožice so gostile obračun drugo- in prvouvrščene ekipe lige. Olimpija je imela večji del tekme premoč, precej več strelov, toda žoge ji dolgo ni uspelo spraviti mimo Matjaža Rozmana. Celje je zadelo v prvem polčasu, točko domačim, ki so zadeli tudi vratnico (12-3 v strelih v okvir vrat), pa je prinesel Marcel Ratnik v 85. minuti. Celjani, ki so slavili v jesenskem delu v Ljubljani, imajo pred Olimpijo, ta je jeseni zmagala v Celju, tako še vedno sedem točk prednosti na vrhu lestvice.

Ljubljančani so pred polnejšimi tribunami kot običajno odločneje začeli, na začetku 18. minute pa so prvič nevarno zagrozili, ko je sprožil Raul Florucz, žoga je na poti proti vratom zadela sodnika Slavka Vinčića, na koncu pa je vratar Celja Rozman izvrstno posredoval.

V 25. minuti je bilo vroče tudi pred ljubljanskimi vrati, ko so Celjani z agresivnim pristopom prišli do žoge v kazenskem prostoru Olimpije, na koncu pa je Sunday Adetunji ob poskusu strela storil prekršek nad vratarjem Denisom Pintolom.

Olimpijin vezist Peter Agba je bil v 29. minuti blizu vodilnemu zadetku, ko se je odločil za strel z dobrih 30 metrov, žoga pa je zadela vratnico ob zgornjem kotu celjskih vrat.

Tudi sicer je bila domača zasedba konkretnejša in boljša, v 40. minuti pa so kljub temu Celjani povedli. Gosti so Agustinu Doffu odvzeli žogo približno 30 metrov od vrat, do nje je nato prišel Žan Karničnik, hitro prodrl po levi strani v kazenski prostor in sprožil, žoga je nekoliko spremenila smer, ko je zadela Ratnika in presenetila Pintola.

Tik pred koncem prvega dela je po prostem strelu z glavo zgrešil domači kapetan Timi Max Elšnik. V uvodu drugega se je nadaljevala terenska prevlada Olimpije (po eni uri je bilo 12-2 v strelih za domače), Celjani pa so se osredotočili na protinapade. V 55. minuti je prešibko streljal Florucz, isti igralec pa je v 61. minuti prodrl v bližino celjskega vratarja, ki pa je bil spet uspešnejši.

Florucz je poskusil tudi v 70. minuti, takrat z roba kazenskega prostora, spet je bil na mestu Rozman, malce zatem se je po nevarni podaji Jorgeja Silve zatresla še vratnica celjskega gola, v 85. minuti pa je domače boljša igra nagradila. Po kotu z leve strani je najprej Elšnik podaljšal z glavo na drugo vratnico, tam pa je spretno reagiral Ratnik in dosegel svoj peti gol sezone za 1:1.

V 90. minuti je Olimpija spet zagrozila, ko je Redi Kasa iz bližine zadel vratnico, žoga se je od nje odbila v Karničnikovo roko, a sodniki niso posredovali.

Maribor - Domžale 3:0 (2:0)

Mariborčani so v Ljudskem vrtu gostili Domžalčane, ki so v prejšnjem krogu premagali vodilne Celjane. Tokrat so vijolični prevladovali v posesti žoge, kljub nekaterim priložnostim gostov so že v prvem polčasu dosegli dva gola in tako postavili trdne temelje zmage. To so potrdili v drugem, ko je svoj drugi gol na tekmi dosegel Hilal Soudani. Maribor se je s tem utrdil na tretjem mestu, Domžale so šeste.

Nekoliko odločnejši Mariborčani so prvi prišli do nevarnejšega strela, ko je Soudani s "škarjicami" žogo poslal čez gol, v 20. minuti pa so imeli dotlej najlepšo priložnost tekme Domžalčani, ko je Filip Stuparević prišel do dvoboja ena na ena z Ažbetom Jugom, vendar je bil domači vratar uspešnejši.

V 25. minuti je Josip Iličić z 20 metrov meril previsoko, minuto zatem pa je Luka Topalović imel novo veliko priložnost za goste, ko je streljal iz bližine, vendar je Jug dobil dvoboj z mladim Domžalčanom.

Maks Barišić je bil naslednji v mariborski vrsti, ki je žogo poslal mimo gola, v 32. minuti pa je Jošt Pišek zadel pri Domžalah, ko je z močnim strelom premagal Juga z roba kazenskega prostora, vendar je pred tem žoga Edvinu Krupiću ušla z igrišča.

Je pa v 35. minuti regularen zadetek dosegel Soudani, ki je pripel do žoge v osrčju kazenskega prostora, se z obratom znebil svojega čuvaja in zadel za 1:0. Zanj je bil to sedmi gol sezone.

V 42. minuti je Maribor podvojil prednost, ko je Barišić preigraval na levi strani kazenskega prostora in podal pred gol, od koder je Arnel Jakupović dosegel svoj enajsti gol v sezoni in tako sam prevzel mesto prvega strelca lige.

V 51. minuti je sodnik že pokazal na najstrožjo kazen po padcu Stuparevića v mariborskem kazenskem prostoru ob posredovanju Blaža Vrhovca, a je nato VAR preverjal predhoden nedovoljen položaj in ga po dolgem ogledu tudi potrdil, tako da ni bilo enajstmetrovke.

V 65. minuti je na drugi strani Jan Repas streljal od daleč, vendar preveč po sredini vrat, v 79. minuti pa je svoj osmi gol dosegel Soudani, ko je po podaji Marka Božića zadel z dobrih desetih metrov z leve strani.

Topalović je ob že odločeni tekmi v 87. minuti žogo poslal čez mariborska vrata, na drugi strani je bil nenatančen še Tine Čuk, tako da je ostalo pri 3:0.
 

Prva liga Telemach, 24. krog:

Aluminij : Mura  2:0 (0:0)
Matić 55., 61.

Olimpija : Celje  1:1 (0:1)
Ratnik 85.; Karničnik 40.

Maribor : Domžale  3:0 (2:0)
Soudani 35., 79., Jakupović 42.

Nedelja:
Koper - Rogaška
Kalcer Radomlje - Bravo Kostel

Lestvica:
 1. Celje            24 17  4  3  53:18  55
 2. Olimpija         24 14  6  4  49:29  48
 3. Maribor          23 11  6  6  42:24  39
 4. Koper            22  9  7  6  33:27  34
 5. Bravo            23  9  7  7  31:29  34
 6. Domžale          24  8  2 14  33:40  26
 7. Mura             22  7  5 10  22:33  26
 8. Aluminij         24  7  3 14  26:48  24
 9. Kalcer Radomlje  23  5  6 12  21:37  21
10. Rogaška          23  4  4 15  22:47  16
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice