Šport > Nogomet
1791 ogledov

Tako so se na odločitev NZS in kazen odzvali pri NK Maribor

Ante Šimundža Viole Fazanerija sobotainfo.com/Jure Banfi
Pri NK Maribor so mnenja, da je bila sodba bila spisana na valu populizma, napovedali so tudi že pritožbo.

Potem ko je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije danes Mariboru po incidentu v Murski Soboti 18. februarja izrekel denarno kazen 25.000 evrov in tri točke pripisal Muri, se je oglasil klub iz Ljudskega vrta. Zapisal je, da se težko otrese občutkov, da je bila sodba spisana na valovih populizma, ter napovedal pritožbo v roku treh dni.

NK Maribor je na svoji spletni strani najprej zapisal, da sklepa o odgovornosti domačega kluba še ni, čeprav je bila tekma odigrana ob prisotnosti obeh navijaških skupin. "Pri odločitvi, ki smo jo prejeli, govorimo o precedenčnem primeru. V nobenem trenutku nismo dobili, niti videli video ali foto materiala, ki bi pomenil dokazno gradivo. Na podlagi domneve, da naj bi bilo odvrženo eksplozivno telo iz sektorja za gostujoče navijače, se je težko otresti občutkov, da je bila sodba spisana na valovih populizma in poskusu zadoščenja zahtevam javnosti," je mariborski klub zapisal v uvodu.

V nadaljevanju NK Maribor navaja, da je lep nogometni praznik v Murski Soboti prekinil neuravnovešen posameznik, ki je na tekmo prinesel in odvrgel takoimenovan topovski udar. Ta je ob eksploziji poškodoval šest članov domačega nogometnega kluba in mladega pobiralca žog. "En človek med 3100. Vendar pa ne v tistem trenutku ne v času do prekinitve tekme in tudi ne do danes nihče ne ve, kje se je ta posameznik v času odvijanja tekme nahajal. In kakšni so bili njegovi motivi. Možnosti je veliko več, kot se zdi na prvi pogled," je nadaljeval NK Maribor, ki je v izjavi za javnosti ob odhodu iz Fazanerije obsodil objestno in nevarno dejanje.

Viole Fazanerija Komentar Šport Ventil za narcisoidne kretene

"Ker dejanja v Murski Soboti ne smatramo kot delo skupine, ampak zgolj posameznika, menimo, da je sklep o kaznovanju vseh gledalcev z zapiranjem Ljudskega vrta prestrog in nesprejemljiv," je zapisal NK Maribor. Mariborčani so ob tem dodali, da se ne strinjajo tudi z odločitvijo disciplinskega sodnika, ki je tekmo registriral s 3:0 v korist Mure, četudi je bil rezultat v trenutku prekinitve 2:0 za Maribor.

"NK Maribor si bo še vnaprej prizadeval za komunikacijo z navijači, to je naša naloga in edini način, da se stvari v družbi začnejo spreminjati. Preživeli bomo tudi to zadnjo obliko šolanja s strani krovne organizacije, tretjo v dobrega pol leta, vendar pa ne moremo mimo tega, da so določeni izseki predvidenega ukrepa popolnoma neprimerni."

"Kljub dejstvu, da do danes ni znano, kdo je bila oseba, ki je uničila nogometni dogodek in povzročila toliko gorja obema kluboma, se je nekdo igral z ognjem. Podpiramo prizadevanja vseh institucij, da se neznani storilec identificira in kaznuje. Edino takšen izid incidenta bo bistveno pripomogel k bolj premišljenim dejanjem posameznikov v prihodnosti," je še zapisano v sporočilu NK Maribor, ki bo ob že omenjenih kaznih dodatno še naslednje štiri domače tekme igral pred praznimi tribunami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
 • Nelaži 08:46 27.februar 2024.

  enkrat se tako navijaško sranje mora končati bolje prej, kot kasneje. Samo stroge kazni bodo spravile klubske navijače v red.

 • Avatar Zoran
  StarMačk 00:09 27.februar 2024.

  Če tudi kdo verjame, da petarda ni bila odvržena po dogovoru je nemogoče, da pri Vijolah nihče ne bi vedel kdo jo je odvrgel. Prepričan sem, da to ve kar nekaj njihovih članov, ki so bili na tej tekmi! Ker ...prikaži več pa očitno nihče ne želi biti "toži baba" in raje ščitijo hrbet neodgovornemu posamezniku, kot so ga sami poimenovali, kot pa da bi zaščitili kljub za katerega trdijo, da je njihova svetinja, pač mora v tovrstnih situacijah, ko ni možno določiti krivca, objektivno odgovornost prevzeti klub.

 • jakec1575 22:03 26.februar 2024.

  namesto, da bi ob mili kazni bili tiho in pozrli, se sprenevedajo. en clovek bo delno oglusel, vi debili. a se sprasujete, zakaj v ligi ni druzin? pa kdo vsako tekmo gledal ta poden od zivljenja, ki unicujejo sebe, sabo ...prikaži več pa potegnejo se nedolzne zrtve. bakle so prepovedane. prav tako karkoli drugega. kreteni so za v kretenarijo.

Sorodne novice