Šport > Nogomet
854 ogledov

Mariborčani o možni izgubi točk s tekme z Muro: "Ne zdi se nam pošteno"

Ante Šimundža Viole Fazanerija sobotainfo.com/Jure Banfi
Mariborčani se po incidentu na tekmi z Muro poizkušajo osredotočiti na četrtkovo tekmo z Bravom, obenem pa so mnenja, da ne bi bilo pošteno, da se tekma registrira v Murino korist.

Mariborske nogometaše čaka v četrtek domača tekma 22. kroga Prve lige Telemach proti Bravu. Priprave so kljub nedeljskemu incidentu potekale po ustaljenem redu, v mislih športnikov pa seveda tega ni bilo mogoče ignorirati, a iz kluba sporočajo, da je fokus kljub vsemu na tekmi z Bravom.

Navijaški incident na nedeljski tekmi med nogometaši Mure in Maribora, v katerem je bilo poškodovanih več ljudi, je povzročil množično ogorčenje in pozive pristojnim k ukrepanju. Vodstvo NK Maribor je že v nedeljo izrazilo obžalovanje zaradi dogodka, zdaj pa čaka na razjasnitev okoliščin in njegovih posledic.

Viole Fazanerija Komentar Šport Ventil za narcisoidne kretene

"Najpomembnejše spoznanje trenutno je, da se stanje poškodovanih izboljšuje. To velja tudi za Nika Kasala, ki je moral ostati v bolnišnični oskrbi in ga je športni direktor Marko Šuler tudi obiskal ter mu ponudil vse razpoložljive oblike pomoči s strani NK Maribor," je na današnji novinarski konferenci povedal sodelavec službe NK Maribor za stike z javnostjo Stipe Jerić.

Sklepi o razpletu nedeljske tekme z Muro, ki je bila zaradi incidenta predčasno prekinjena, še niso znani. "Klub je bil včeraj pozvan, da v 72-urnem roku poda izjavo disciplinskemu sodniku v povezavi z dogodki," je še dejal Jerić in dodal, da klub po svojih močeh sodeluje v vseh postopkih, "da bi to prenevarno početje, ki ne sodi na stadione, dobilo epilog".

Trenutno so osredotočeni na tekmo z Bravom. "Žal nam je vsem, tudi nam igralcem, kar se je zgodilo, a zdaj mora biti fokus na četrtkovi tekmi," je dejal mariborski igralec Sven Šoštarič Karič. Trener Ante Šimundža pa je dodal, da takšnih dogodkov, kot so jim bili priča v nedeljo v Murski Soboti, ne morejo povsem odmisliti, a se morajo posvetiti nadaljnjim tekmam. Ne zdi se mu pošteno, da bi zaradi tega izgubljali točke.

Robert Golob Odzivi Šport Tako sta se na incident na tekmi Mure odzvala premier Golob in minister Han

Po besedah Šimundže je NK Maribor še vedno samozavestna ekipa. "Od prvega dne priprav smo začeli graditi to mentaliteto. Treba je zdržati do konca prvenstva in potem nadaljevati. Bravo je zelo tekmovalna ekipa, ne izbira sredstev, kako priti do točk, ima svoj način igre," je povedal.

"Trenutno stanje na lestvici ni ravno rožnato. Vsako točko, ki je na razpolago, potrebujemo," je dodal Šoštarič Karič. Tudi on meni, da ne bi bilo pošteno, da bi se točke z nedeljske tekme pripisale Muri. "Zakaj bi izgubili točke, če nismo naredili nič narobe? Nismo bili povod za to, kar se je zgodilo," je dejal.

Sam je bil v nedeljo v trenutku incidenta na drugi strani igrišča, zato ni točno videl, kaj se je dogajalo. "Bil je kaos, nihče ni vedel, kaj točno se dogaja," je povedal. Tudi sicer poskušajo nogometaši v času tekme v mislih čim bolj izklopiti dogajanje zunaj igrišča in se osredotočiti na svoje delo v ekipi, je dejal.

Ante Šimundža Viole Fazanerija Huliganizem Šport Na tekmi v Murski Soboti ob eksploziji poškodovan tudi otrok

Podobno je povedal Šimundža. Kot je dejal, sami ne morejo biti odgovorni za vedenje navijačev, ne čuti se tudi kompetentnega glede ponujanja rešitev, s katerimi bi takšne dogodke v prihodnje preprečili. "S svojim odnosom, profesionalnostjo, človečnostjo, obnašanjem smo lahko samo vzor," je dejal.

Jerić je poudaril, da še vedno ni jasno, kdo, kako in zakaj je v nedeljo zanetil eksplozivno sredstvo, zato je še prezgodaj za dokončne zaključke. Pojasnil pa je, da klub "veliko dela" z navijači.

"Delamo največ, kar je mogoče, treba pa je vedeti, da je Maribor klub, ki ima največ navijačev v Sloveniji. Več ko imaš navijačev, večja so tveganja, da so med njimi tudi določeni problematični posamezniki. Nikakor ne gre vseh metati v en koš, v tem primeru gre za peščico, na katere kot klub ne moremo imeti 100-odstotnega nadzora," je zaključil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • rd2dmk2 20:28 20.februar 2024.

    ta klub je padel, oziroma padal na kolena pred navijači- violami. edino pravično bi bilo izključit it lige. pa naj tisti navijači navijajo na štedionu, sami sebi. oziroma naj tulijo v luno. še prej pa spisek navijačev poslat vsem klubom ...prikaži večm v SLO. in kdor ga sprejme v svoj klub navijačev, briši točke. sicer fuzbala - profesionalnega ne rabimo v SLO, tako kot ne migrantov in kamionarjev z slice gumami in turostov s fejst premajhnimi kapicami.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:41 20.februar 2024.

    Pošteno ali nepošteno, vendar je to edini način, da bo enkrat organiziranim navijačem kapnilo, da takšna dejanja najbolj škodujejo prav njihovim klubom in bodo začeli delati red v svojih vrstah, da "neodgovorni posameznik" ne bo več dobil priložnosti, da to ...prikaži več še kdaj ponovi! NZS mora poskrbeti, da se tekma registrira 3:0 za Muro, če drugega ne, pa v poduk vodstvu NK Maribor in vodstvom vseh slovenskih nogometnih klubov! Vijolam pa do konca te nogomete sezone prepovedati obisk katere koli tekme!

  • stromar 16:28 20.februar 2024.

    Pa še kako pošteno je in brez vijolic do konca sezone, potem pa za vsako pizdarijo celo sezono in da ne bo pomote, to velja za vse navijaşke huligane

Sorodne novice