Šport > Nogomet
348 ogledov

Celjani z golom v 93. minuti naredili korak k naslovu, dva gola Iličića

Denis Popović Profimedia
Nogometaši Celja so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali ekipo Kalcerja iz Radomelj z 2:1 (1:1).

Celjani so doma premagali Radomlje, a na uspeh čakali do izdihljajev tekme. Odločilni zadetek je padel v sodnikovem dodatku drugega dela, s čimer so domači prišli do treh točk, s katerimi so prednost pred Olimpijo dvignili na +12. Radomlje so ostale na dnu prvenstvene lestvice.

Prvi so sicer zapretili gostje prek Dejana Vokića, ki je v tretji minuti nizko streljal z desne strani in namučil Matjaža Rozmana. Domači so prvič poskusili v šesti minuti, ko je iz neposredne bližine z glavo za malenkost zgrešil Jegor Prucev. V 17. minuti je David Zec poskusil s 35 metrov, a prav tako zgrešil cilj.

Tri minute kasneje so Celjani povedli. Po lepi podaji Pruceva je Denis Popović z levico premagal Emila Velića. Ta je sicer oplazil žogo, vendar je vseeno končala za njegovih hrbtom.

V 26. minuti je na drugi strani znova od daleč poskusil Vokić, a s strelom preveč po sredini ni ogrozil Rozmana v celjskih vratih. Tri minute kasneje je Tin Hrvoj z 10 metrov iz težkega položaja meril prek vrat.

Bližje zadetku je bil v 32. minuti strelec prvega gola Popović, toda tokrat je meril mimo desne Velićeve vratnice.

Radomljani so nato z nekaj sreče izenačili, potem ko je po podaji iz kota v 33. minuti z glavo lastnega vratarja premagal Tamar Svetlin.

Vokić je tudi ob koncu polčasa pretil z razdalje, a je v 38. minuti zgrešil cilj.

Drugi del so bolje odprli Celjani. Prvo pravo priložnost so si priigrali v 57. minuti, ko je po podaji v sredino z okoli 14 m poskusil Mark Zabukovnik, vendar z desnico za malo zgrešil kljub vkopanem Veliču v vratih.

Po četrt ure so prvič zapretili še gostje, potem ko Madžid Šošić ni izkoristil ponujenega pred vrati Celja. Štiri minute kasneje se je moral znova izkazati tudi Rozman, ki je ustavil močan strel z roba kazenskega prostora.

V 71. minuti so bili domači le za las oddaljeni od vodstva, toda žogo je po odbijanju v kazenskem prostoru, nazadnje je zadela Popovića, z golove črte odbil Velić.

Domači so pritiskali, vendar se je zdelo, da njihova prizadevanja ne bodo obrodila sadov. Nato pa je v sodnikovem dodatku drugega dela Rolando Aarons prodrl po desni, žogo poslal pred vrata, tam pa je Uroš Korun žogo nesrečno poslal v lastno mrežo.

Zadnjo besedo so imeli gostje, ki so globoko v sodnikovem dodatku zahtevali najstrožjo kazen po domnevnem igranju z roko, a od tega ni bilo nič in ostalo je pri zmagi domačih z 2:1.

Brez zadetkov v boju za obstanek

V napetem lovu na obstanek v Prvi ligi Telemach sta se Rogaška in Mura razšli brez zmagovalca. Rogaška je šestič zapovrstjo ostala neporažena v vseh tekmovanjih, Mura pa je še tretjo tekmo zaporedoma brez zmage. Na lestvici so črno-beli (28 točk) obdržali sedmo, Rogaška (26) pa osmo mesto. Šeste Domžale (29) in zadnje Radomlje loči le pet točk.

V prvem polčasu je bila bolj podjetna Mura, ki si je priigrala nekaj lepih priložnosti. V četrti minuti je po lepi podaji Sandija Nuhanovića v osrčje kazenskega prostora iz zahtevnega položaja zgrešil Julien Lamy.

Tudi domači so nato zaigrali bolje, a bili pred vrati Florijana Raduhe nenevarni. V 17. minuti je poskusil Oliver Kregar, a so mu strel iz ugodnega položaja gosti blokirali. Kasneje je prek vrat sprožil Di Mateo Lovrić.

Čeprav je bilo pred obema vratarjema nekajkrat vroče, do zaključnih strelov ni prišlo, so pa ob koncu polčasa pretili gosti. Lamy je bil v 39. minuti podajalec, Aljaž Antolin pa je s petih metrov slabo zadel žogo in omogočil Ajdinu Mulaliću zanesljivo posredovanje.

Antolin je nato še enkrat poskusil v 41. minuti, a z druge, leve strani, ni bil natančen. Na začetku drugega dela pa je Trontelj z desne strani z volejem meril preveč po sredini, da bi ukanil Mulalića.

V 69. minuti je znova poskusil Antolin, a je z levico zgolj "podal" Mulaliću. Na drugi strani so v 79. minuti izvedli lepo akcijo domači, a je znova šepalo pri zaključku. Luka Kambič je namreč z levico zelo slabo zadel žogo.

Tudi do konca dvoboja se začetni izid ni več spremenil, obenem pa ni bilo niti prave nevarnosti za oba vratarja.

Iličić dvakrat v polno

Mariborčani so petič zapovrstjo slavili na domačem stadionu, s 3:1 so tokrat premagali Koper in na lestvici napredovali na tretje mesto. 

Josip Iličić | Avtor: twitter NK Maribor twitter NK Maribor

Vijoličasti so dvoboj odločno odprli in tako rekoč "skrili" žogo gostom. V 14. minuti je Josip Iličić sprožil z okoli 30 metrov, žoga je v zraku spreminjala smer, a je bil Jan Koprivec na pravem mestu.

V 26. minuti so domači lepo kombinirali, a je po podaji v osrčje kazenskega prostora Hilal Soudani z glavo meril preveč po sredini tekmečevih vrat. Nato so se prebudili tudi Primorci. Bede Osuji je v 29. minuti streljal od daleč, a nenevarno, strel Tina Lauša pa so še pred mariborskim vratarjem v kot odbili njegovi soigralci v polju.

V 34. minuti je Maribor dobil enajstmetrovko. V gneči pred vrati Kopra je Matej Palčič storil prekršek, kar je po pregledu posnetka ob igrišču potrdil tudi glavni sodnik. Iličić je prevzel odgovornost in suvereno povedel svojo ekipo v vodstvo.

Ob koncu prvega dela je Pijus Širvys v 44. minuti sprožil prek gola po slabem sprejemu žoge.

Drugi del se je začel po notah gostov. V 48. minuti so bili le nekaj centimetrov oddaljeni od izenačenja, a je žogo po podaji Timotheja Nkade z neposredne bližine zgrešil rezervist Sule Wisdom. Isti igralec pa je nato po napaki Jana Repasa zadel v 53. minuti. Hitrejši je bil od mariborske obrambe in za prvi gol v DP zadel z levico.

V 57. minuti so za las zgrešili tudi Mariborčane, potem ko je po podaji v sredino skorajda avtogol zabil Franjo Prce, a je žogo s skrajnimi močmi še brcnil stran od gola.

Mark Pabai je na drugi strani v 60. minuti od daleč za las z volejem zgrešil gol precej manj zaposlenega Menna Bergsna.

Nato so znova na sceno stopili Mariborčani, natančneje Iličić. Ta je na majhnem prostoru v 69. minuti preigraval, nato pa z desnico pod prečko zadel mimo nemočnega Koprivca.

Le tri minute kasneje je Maribor vodstvo še povišal. Po nizkem strelu z desne strani Soudanija je nato odbito žogo v mrežo poslal nekdanji član Kopra Maks Barišić.

V 77. minuti je Iličiću "hat-trick" preprečil Koprivec, Maribor pa je imel tudi v nadaljevanju nekaj priložnosti, da bi še povišal prednost, a sta bila rezervista Etienne Beugre in Marko Kolar nenatančna, Koprivec pa je sijajno obranil strel Redwanu Bourlesu.
 

Prva liga Telemach; 27. krog:

Bravo Kostel : Olimpija  1:1 (1:1)
Stanković 45.+1; Durdov 45.

Domžale : Aluminij  2:0 (1:0)
Stuparević 42., Zeljković 64./ag

Rogaška : Mura  0:0

Celje : Kalcer Radomlje  2:1 (1:1)
Popović 20., Korun 93./ag; Svetlin 33./ag

Maribor : Koper  3:1 (1:0)
Iličić 38./11-m, 69. Barišić 72.; Sule 53.

Lestvica:
 1. Celje            27 19  5  3  59:21  62
 2. Olimpija         26 14  8  4  51:31  50
 3. Maribor          25 12  7  6  46:26  43
 4. Bravo Kostel     27 11  9  7  35:31  42
 5. Koper            25  9  7  9  36:35  34
 6. Domžale          26  9  2 15  35:42  29
 7. Mura             25  7  7 11  24:36  28
 8. Rogaška          27  7  5 15  26:48  26
 9. Aluminij         27  7  4 16  26:51  25
10. Kalcer Radomlje  27  6  6 15  24:41  24
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice