Šport > Nogomet
175 ogledov

Mariborčani edini stoodstotni, remi Olimpije proti novincu

Aleks Pihler Profimedia
Nogometaši MAribora so prišli do druge zmage. Tokrat so s 3:1 (3:0) premagali Domžalčane.

Nogometaši Maribora so zanesljivo vpisali drugo zmago v novi sezoni slovenskega prvenstva. Na domačem stadionu so pred 2800 gledalci premagali Domžale s 3:1.

Mariborčani so večino dela opravili v prvem polčasu. Bero zadetkov so začeli v 14. minuti, ko je kapetan Aleks Pihler natančno podajo s strani z glavo preusmeril v mrežo.

Naslednji ključni trenutek je sledil v 25. minuti. Glavni sodnik David Šmajc je prekršek Senijada Ibričića nad lanskim moštvenim kolegom Gregorjem Sikošekom ocenil kot nevarno posredovanje s komolcem in kapetanu Domžal pokazal pot v slačilnico. Mariborčani so imeli tako dokaj odprto pot do zmage, številčno prednost so izkoristili v naslednjih desetih minutah.

Rudi Požeg Vancaš je v 30. minuti zadel po protinapadu, pet minut kasneje pa je svoj drugi zadetek na tekmi vpisal Pihler, ki je z volejem z roba kazenskega prostora matiral vratarja gostov Ajdina Mulalića.

Glede na to, da je bila tekma odločena in da imata obe ekipi sredi tedna obveznosti v evropskih tekmovanjih (Mariborčani bodo skušali nadoknaditi zaostanek 1:3 proti Hammarbyju, Domžalčani pa bodo na Finskem branili 1:1), je bil drugi polčas manj zanimiv.

Mariborčani so nadzirali potek dogodkov in zlahka ubranili visoko prednost iz prvega dela, gostje iz Domžal pa so bili bolj ambiciozni in posledično tudi zatresli domačo mrežo. V 54. minuti je Zeni Husmani izjemno zadel zgornji levi kot vratarja Ažbeta Juga.

V nadaljevanju je bil Pihler zelo blizu hat-tricka. Po teku v kazenski prostor je prišel do novega neoviranega strela z glavo, zadel vratnico, nato pa je Mulalić refleksno odbil okroglo usnje, ki se je sprehodilo po golovi črti.

V naslednjem krogu bo na sporedu že veliki derbi med Olimpijo in Mariborom.

Remi na uvodni tekmi Olimpije

Ljubljančani na prvi prvenstveni tekmi sezone niso navdušili. Toda v boju s povratnikom v prvo ligo Radomljami - z njim so se nazadnje merili pred štirimi leti in jih premagali - so vseeno osvojili točko, kar je bilo glede na prikazano kar pravično, čeprav so imeli zeleno-beli več žogo v posesti in tudi več strelov.

Že prvi polčas se je končal z izenačenim izidom. Prvi na tekmi je sicer zagrozil novinec v ljubljanskem dresu Aldair Djalo, ko je sprožil z desne z 20 metrov, David Šugić je žogo odbil, to pa je nato mimo gola poslal Almedin Ziljkić z roba kazenskega prostora.

Ljubljančani so povedli v 17. minuti, ko je Tomislav Tomić z dolgo podajo na desni strani našel Aldairja, ta je nato prodrl proti kazenskemu prostoru in podal pred vrata, kjer je Sava Petrov zlahka zadel iz bližine. Malce zatem je do strela v kazenskem prostoru prišel še Enrik Ostrc, toda vratar Radomelj je bil na mestu.

Že v 22. minuti so domačini, ki igrajo svoje tekme v Domžalah, izenačili. Takrat je Andrej Pogačar prišel do strela z desne strani kazenskega prostora, žoga pa je vmes zadela Uroša Koruna, spremenila smer in presenetila ljubljanskega čuvaja mreže Nejca Vidmarja. Slednji se je izkazal v 41. minuti, ko je dobro posredoval po strelu Gala Primca z 20 metrov.

V 47. minuti je imel Luka Cerar izjemno priložnost za vodstvo Radomelj, ko je prišel do strela iz bližine, a je spet dobro posredoval Vidmar. Na drugi strani je z volejem malce pozneje poskusil Eric Boakye, a je zadel Luko Gučka. V 62. minuti je poskusil še Mustafa Nukić z desne iz bližine, a tudi on neuspešno.

V 66. minuti pa so znova zagrozili domači, z desetih metrov je povsem sam žogo čez gol poslal Sacha Varga. Deset minut pozneje je bilo spet nevarno pred ljubljanskimi vrati, Primc je ostro podal s prostega strela, Vidmar pa je žogo z zadnjimi močmi odbil v kot. Radomljani so v tem delu igre pustili boljši vtis, Olimpija pa je le stežka prihajala do obetavnih akcij.

V tretji minuti sodniškega dodatka je Olimpija zahtevala najstrožjo kazen, ko je Rok Jazbec objel Nukića, ki je padel, toda po posvetovanju z VAR-sobo je Dejan Balažič pokazal na nadaljevanje igre.

Prva liga Telemach, 2. kolo:

Tabor Sežana : Celje  0:1 (0:0)
Medved 49./11-m

Bravo : Aluminij  0:0

Koper : Mura  3:2 (2:1)
Mulahusejnović 12., Parris 39., Barišić 62.; Cipot 1., 48.

Kalcer Radomlje : Olimpija  1:1 (1:1)
Pogačar 22.; Petrov 17.

Maribor : Domžale  3:1 (3:0)
Pihler 15., 37., Požeg Vancaš 31.; Husmani 54.

Lestvica:
 1. Maribor              2   2   0   0   6:3   6
 2. Koper                2   1   1   0   3:2   4
 3. CB24 Tabor Sežana    2   1   0   1   3:1   3
 4. Celje                2   1   0   1   3:3   3
 5. Kalcer Radomlje      2   0   2   0   1:1   2
 6. Aluminij             2   0   2   0   0:0   2
 7. Bravo                2   0   2   0   0:0   2
 8. Olimpija Ljubljana   1   0   1   0   1:1   1
 9. Domžale              1   0   0   1   1:3   0
10. Mura                 2   0   0   2   2:6   0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice