Šport > Nogomet
4876 ogledov

Triglav pod lupo policije in davkarije

Stadion Kranj Profimedia
Gorenjski nogometni klub se je znašel v predkazenskem postopku.

NK Triglav Kranj se ponaša z bogato tradicijo vzgoje kakovostnih mladih nogometašev. "Orli" so po izpadu iz prvega ranga lansko sezono odigrali v drugi ligi, tam bodo nastopali tudi letos.

Klub pa se je znašel v težavah. In to zaradi sumljivih poslov posameznikov iz uprave kluba. Kolektiv naj bi finančno izčrpavali in celo prali denar. Vse skupaj so pod drobnogled vzeli organi pregona, poroča lokalni portal Trma.

Policijska uprava Kranj je potrdila začetek predkazenskega postopka zoper odgovorne. Po neuradnih podatkih omenjenega portala pa si bo situacijo podrobno ogledala tudi Davčna uprava RS.

Olimpijska bakla OLIMPIJSKE IGRE Gorenjska Športni duh zavzel ulice Kranja

"Posebej so zanimiva nakazila podjetjem v Banja Luki, ki niso agencije ali agentje za posredovanje igralcev. Nakazila presegajo 300.000 evrov (v letu 2018) oziroma bi tudi v primeru, da bi šlo za plačilo storitev prestopov, močno odstopala od pravil FIFA. Slednja nakazila in posle s 'tretjimi strankami' strogo prepoveduje klubom. Vsaj eden od podjetnikov iz Banja Luke je v odličnih odnosih s športnim direktorjem Sinišo Brkićem," so zapisali pri Trmi.

NK Triglav še ni objavil bilance poslovanja v 2020 oziroma zaključnega poročila na straneh AJPES.

NK Triglav Kranj | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Dodali so, da so že v preteklosti opozarjali na nekatere nepravilnosti v klubu. Trenutno ima najslavnejši gorenjski nogometni kolektiv okrog pol milijona neporavnanih obveznosti.

"Navijači kluba so javno izrazili nasprotovanje vodstvu in bojkotirali tekme. Javno je proti načinu delovanja spregovoril župan Matjaž Rakovec. Skupščina kluba kjer je bil izvoljen predsednik Franjo Raiković, bo doživela preizkus zakonitosti," so še navedli pri Trmi.

Komentarjev 1
  • Detel5ica 14:19 22.julij 2021.

    Nič čudnega če pa so vsi šefi na - - ić. Pa ne samo v Triglavu.

Sorodne novice