Šport > Nogomet
19 ogledov

Mariborska "čaga" v Sarajevu

cvijanović Tekma Maribor-Željezničar Anže Petkovšek
Navijači Željezničarja niso dočakali čudeža. Maribor je tudi na povratni tekmi 2. predkola kvalifikacij za Ligo prvakov ugnal njihove ljubljence in s skupnim izidom 6:2 napredoval v tretje predkolo, kjer ga čaka luksemburški Dudelange, ki je presenetljivo izločil milijonarje iz Salzburga. Pred srečanjem na Koševu pretep med privrženci obeh ekip.

Slovenski prvaki, ki so glavni del naloge opravili že v drugem polčasu obračuna v Ljudskem vrtu, so gostovanje v Sarajevu opravili z odliko. Ob močni podpori 600 navijačev so še v drugo premagali Željezničar, ki je tekmo zaradi izključitev po grobih prekrških končal le z osmimi igralci, in se zanesljivo prebili v 3. predkolo, kjer jih presenetljivo čaka luksemburški Dudelange.

Mariborčani so predvsem v drugem polčasu prve tekme pokazali, da so močnejši od tekmeca iz Sarajeva. Svoje napredovanje v naslednje predkolo so potrdili že v 20. minuti povratne tekme, ko je Agim Ibraimi s "pomočjo" enega domačih branilcev zadel z 20 metrov in skupni izid povišal že na 5:1. Mariborski vezist je sicer moral ob koncu polčasa zaradi poškodbe (po grobem prekršku Semirja Kerle so ga odpeljali v bolnišnico) mesto prepustiti Dejanu Mezgi.

Domači so v prvem polčasu vratarja Jasmina Handanovića preizkusili le dvakrat (v peti minuti je Eldin Adilović dosegel zadetek iz prepovedanega položaja in tako upravičeno ni bil priznan), in sicer v četrti minuti prek Muamerja Svrake in v 31. minuti prek Mirsada Bešlije, ki je imel še eno priložnost v izdihljajih polčasa, a zgrešil cilj. Ob koncu prvega dela sta na drugi strani proti domačim vratom sprožila še Aleš Mejač in Goran Cvijanović, a je bil na mestu Marijan Antolović.

Še več vode na mariborski mlin je steklo v 53. minuti, ko je Benjamin Čolić po prekršku nad Alešem Mejačem dobil drugi rumen karton in moral z igrišča. Kljub igralcu manj je domačim v 59. minuti uspelo znižati skupni zaostanek in izid na tekmi izenačiti. Po podaji rezervista Srđana Stanića je zadel Josip Kvesić.

Nato pa so se vsi upi domačih dokončno razblinili. V vsega minuti - med 62. in 63. - so si domači prislužili še dva rdeča kartona. V 62. minuti je neposrednega dobil Stanić po prekršku nad Cvijanovićem, minuto pozneje pa je drugega rumenega "videl" še Svraka. Sarajevčani, ki so že dotlej igrali grobo, so tako nadaljevali le z osmerico.

Potnik v nadaljevanje tekmovanja je bil dokončno odločen. Maribor je le še mirno nadzoroval potek tekme in hranil moči za nadaljnje dvoboje, piko na i zasluženemu napredovanju pa je z golom v 86. minuti postavil Marcos Tavares, ki je iz bližine unovčil podajo Aleša Mertlja.

Liga prvakov, kvalifikacije, povratna tekma, 2. predkolo:

Željezničar : Maribor 1:2 (0:1) /1:4/
Kvesić (59); Ibraimi (20), Tavares (86)
RK: Čolić (53), Stanić (62), Svraka (63/ vsi Željezničar)

// - izid prve tekme

Komentarjev 1
  • MK 22:05 24.julij 2012.

    http://www.youtube.com/watch?v=yiQIiUMATsg&feature=player_embedded