Šport > Nogomet
132 ogledov

Trener Olimpije: Ne vem, kaj je s fanti

NK Olimpija Anže Petkovšek
Trener Olimpije Marijan Pušnik je odgovornost za poraz proti Aluminiju (2:1) pripisal svojim nogometašem.

Ko se je že zdelo, da slabše ne more biti, je slovenski državni prvak po preobratu izgubil tekmo z Aluminijem (1:2) in z razpletom 27. kroga Prve Lige TS nazadoval na tretje mesto prvenstvene lestvice. 

Olimpija je zabeležila drugi zaporedni poraz in petega na zadnjih šestih tekmah. V spomladanskem delu je osvojila eno od možnih 18 točk in ima na lestvici 13 točk manj od Maribora. Vrnitev Marijana Pušnika, ki je zamenjal Luko Elsnerja, ni prinesla želenega učinka, kriza Ljubljančanov pa se iz tekme v tekmo poglablja.

Olimpija je proti Aluminiju povedla z golom Leona Benka v 39. minuti, domači pa so v 77. minuti izenačili prek Blaža Kramerja. Za popoln preobrat in velike tri točke je v 83. minuti poskrbel Žiga Škoflek in zapečatil usodo aktualnega prvaka.

''V prvem polčasu smo igrali zelo dobro. Imeli smo tri 100-odstotne priložnosti in dosegli zadetek. Dogovorili smo se, da v drugem polčasu nadaljujemo v takšnem tempu in poskušamo doseči drugi zadetek,'' je po tekmi za Kanal A povedal Pušnik in dodal: ''Ne vem, kaj je s fanti, da so tako popustili. Od treh strelov so prejeli dva zadetka in na koncu poraz. Ne vem, kaj se dogaja v glavah teh fantov.''

Pušnik je bil ob vrnitvi v Ljubljano deležen sovražnega odziva navijačev, rezultatska kriza pa bi lahko načela tudi odnose v garderobi. ''Če sem jaz problem, potem je to najmanjši problem. Fantje se bodo morali zamisliti nad svojo igro. Treba bo dvigniti nivo, in to samo s trdim delom. Tarnanje in sklonjene glave nam v tem trenutku ne pomagajo. V sredo nas čaka Maribor,'' je povedal trener in v nadaljevanju pogovora postajal vse bolj redkobeseden.

''Zdaj je vsaka beseda odveč,'' je odvrnil na vprašanje, kaj bo povedal svojim varovancem. ''Prišel sem trdo delat. Energijo imamo. Voljo, znanje. Fantje pa bodo morali pomagati. Govorili smo preveč, treba je začeti igrati,'' je zaključil.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 23:46 05.april 2017.

    Umrl je Pero Dimitrijević , Olimpijna 3 in 3 NY Cosmosa , kjer je igral skupaj s Pelejem !