Šport > Nogomet
20 ogledov

Mario, Mario in še enkrat Mario: štiri tekme kazni

Balotelli Manchester City Tottenham Hotspur Premier League Anglija liga prvenstv EPA
Zaradi nasilnega obnašanja, konkretno brce Scotta Parkerja, je angleške nogometna zveza kontroverznega napadalca Manchester Cityja kaznovala s štirimi tekmami prepovedi igranja.

A Mario Balotelli ima čas za pritožbo. Rok zanjo se izteče v sredo popoldan. Svojeglavi Italijan bi utegnil presedeti na tribuni tekmo Carling Cupa z Arsenalom ter ligaške z Aston Villo, Evertonom in Fulhamom.

"Prvi kontakt bi lahko bil slučajen, ampak drugi? S peto ga je udaril naravnost v glavo. Ne vem, če bo FA (angleška nogometna zveza, op. a.) posredovala. Ampak prepričan sem, da bodo preiskali zadevo. Morali bi, kajne?" se je po tekmi čudil Tottenhamov trener Harry Redknapp. Spursi so prek Jermaina Defoeja le nekaj minut pred koncem zapravili izjemno priložnost za zmagoviti gol, Redknapp pa je moral na koncu poleg poraza preboleti še gol Maria Balotellija, nogometaša, ki po vseh pravilih nogometne igre takrat sploh ne bi smel biti na igrišču. Italijan je namreč po izgubljenem skoku v glavo (navidez nalašč) brcnil vezista Scotta Parkerja.

Super Mario rešil super tekmo: City prek Spursov!

"Videti je bilo kot enajstmetrovka, ampak fant, ki jo je izkoristil, sploh ne bi smel biti na igrišču. To ni prvič, da je storil kaj takega, kajne? Prepričan sem, da ne bo zadnjič. Zdaj ima Scott ljubko ureznino na glavi. Preprosto ne razumem, kako lahko nekoga s peto brcneš v glavo, medtem ko leži na tleh. Ne vidim razloga za kaj takega. Za take reči ni prostora v nogometu," je žolč nad Balotellija zlival Redknapp.

Pri Telegraphu so šli še korak dlje in napovedali, da bi lahko Italijana po Redknappovi pritožbi doletela kazen prepovedi igranja na štirih tekmah. Vsi komentatorji so obsodili dejanje Italijana in se čudili, kako je sodniku Howardu Webbu in njegovim asistentom uspelo povsem spregledati dogodek iz 84. minute. "Če se je brca jasno videla z novinarske tribune, potem bi jo moral opaziti kateri izmed njegovih asistentov, rezultat tega pa bi bil direktni rdeči karton," pišejo v Guardianu. "To je bila morda Webbova najbolj kontroverzna odločitev po tisti, ko je Nigelu de Jongu dovolil ostati na igrišču, potem ko je svoje čepke pustil v prsnem košu Xabija Alonsa v finalu svetovnega prvenstva v Johannesburgu pred 18 meseci."

Izvrstni Tunnel Cam na Cityjevem YouTube kanalu ponuja vse podrobnosti s hodnikov stadiona Etihad pred, med in po tekmi. Poglejte, kako sta si Balotelli in Gareth Bale po tekmi izmenjala dres, Valižan pa je mastno zaklel:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.