Šport > Nogomet
19 ogledov

Matavž blizu rekordnega prestopa v Rubin

sport 20.08.13. Tim Matavz, nogometas, AC Milan player Philippe Mexes (R) in act EPA
Nizozemski De Telegraaf je v četrtek poročal, da je Rubin Kazan za slovenskega napadalca Tima Matavža pripravljen plačati skoraj osem milijonov evrov odškodnine.

Po poročanju De Telegraafa je Tim Matavž v dresu PSV Eindhovna verjetno odigral zadnjo tekmo, potem ko je direktor kluba Marcel Brands potrdil prihod "nemoralne" ponudbe iz Kazana, kjer slovenskega reprezentanta želi nasprotnik Maribora iz skupinskega dela Evropske lige Rubin.

"Toliko denarja ne vidiš vsak dan. Rubin je pripravljen iti zelo daleč," je o bogati ponudbi z vzhoda dejal Brands. "Zdaj moramo poiskati ravnovesje med finančnimi in športnimi interesi," je še dodal o ponudbi, težki 7,8 milijona evrov.

Podrl bi lasten rekord

Matavž je v slabi sezoni utrpel tudi poškodbo kolena in povsem izpadel iz načrtov trenerja Phillipa  Cocuja, moštvo iz "mesta luči" pa bi lahko še zaslužilo na račun slovenskega reprezentanta, ki bi z morebitnim prestopom podrl lastni rekord iz leta 2011. Takrat je iz Groningena prišel za sedem milijonov evrov.

"Takšno priložnost dobiš le enkrat v življenju," je obstoj ponudbe in morebitnega dogovora z Rusi že potrdil tudi Matavžev agent Henk van Ginkel. Ime Matavža se je v kombinacijah z Rubinom začelo pojavljati vse od večmilijonskega odhoda Venezuelca Joséja Salomóna Rondóna, ki je okrepil ruske rivale Zenit.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.