Šport > Nogomet
5258 ogledov

Matavž udaril nasprotnika, trener ga ne pusti pred medije

tim matavž Reševalni pas/Twitter
Slovenskemu nogometnemu napadalcu grozijo resne sankcije.

Tim Matavž je poskrbel za najodmevnejši incident 19. kroga nizozemske Eredivisie, v katerem je njegova ekipa Vitesse doma remizirala s Heerenveenom (1:1).

Matavž, ki je igral celo tekmo, je v 30. minuti izgubil živce in s komolcem v glavo udaril Denzela Dumfriesa. Žoga je bila daleč stran, tako da je bržkone šlo za nekakšen povračilni ukrep, na kar je po tekmi namigoval tudi trener Henk Fraser.

"Vem, da moji igralci niso ljudje, ki bi počeli takšne reči, a ob tem posnetku ne potrebujete mojega komentarja. Presodite sami. Moram pa reči, četudi to ne more biti izgovor, da je sodnik odigral pomembno vlogo. Sojenje je bilo slabo, večkrat je povzročil slabo voljo. Ne vem, kaj se je dogajalo pred Matavževo reakcijo, spominjam pa se, da se sodnik večkrat ni ustrezno odzval, kar lahko privede do jeze. Ponavljam, to ne pomeni, da je Matavževo dejanje opravičljivo," je povedal trener nizozemskega prvoligaša.

Matavž se po tekmi ni pogovarjal z mediji. Takšna je bila volja trenerja, ki želi, da se glave najprej ohladijo. "Tako sem se odločil. Tudi meni se zgodi, da v takšnih trenutkih impulzivno izjavim kaj neumnega, enako velja za moje igralce," je pojasnil Fraser.

Ker žoge ni bilo v bližini, so sodniki Matavžev udarec spregledali. Za svojo potezo ni dobil niti rumenega kartona, zagotovo pa ga čakajo naknadne sanckije. Kazen naj bi bila znana v prihajajočih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.