Šport > Nogomet
14 ogledov

Matavž z golom prehitel sodnika

Tim Matavž EPA
Tim Matavž je odločil derbi 30. kroga nizozemskega prvenstva in PSV-ju zagotovil tri pomembne točke v boju za vrh prvenstvene lestvice in Ligo prvakov. Za končnih 3:2 proti drugouvrščenemu Alkmaarju je zadel v izteku zadnje minute sodnikovega podaljška.

Tim Matavž, ki je tekmo začel na klopi za rezervne nogometaše, je proti drugouvrščenemu moštvu nizozemskega prvenstva Alkmaarju v 93. minuti srečanja dosegel odločilen zadetek za zmago PSV-ja s 3:2. To je bil že 14 gol slovenskega reprezentanta v sezoni, s čimer je sedmi strelec prvenstva.

Alkmaar je v zadnjih dveh kolih prejel že drugi gol v podaljšku, in tako zapravil lepo priložnost, da se prebije na vrh prvenstvene lestvice, kjer z 61 točkami in tekmo manj kraljuje Ajax. PSV je po 30. kolih peti, za Ajaxom pa zaostaja za štiri točke. Pred ekipo iz Eindhovna sta še Feyenord, ki ima točko več in Heerenveen, ki je tako kot PSV zbral 57 točk.

Lestvica strelcev nizozemskega prvenstva:
1. Bas Dost (Heerenveen) - 28 golov
2. Luuk de Jong (Twente Enschede) - 23
3. Sanharib Malki (Roda JC Kerkrade) - 21
4. John Guidetti (Feyenoord) - 20
5. Dries Mertens (PSV Eindhoven) - 18
6. Ola Toivonen (PSV Eindhoven) - 16       
7. Jozy Altidore (AZ Alkmaar) - 14
. Tim Matavz (PSV Eindhoven) - 14

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.