Šport > Nogomet
33 ogledov

Matthäus: "Geji naj ostanejo skriti"

Lothar Matthäus je z Bolgari podpisal enoletno pogodbo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Rekorder po številu nastopov za nemško nogometno reprezentanco, legendarni Lothar Matthäus je za nemško radijsko postajo HR1 danes dejal, naj homoseksualni nogometaši nikar ne razkrivajo svoje spolne usmerjenosti.

"Sovraštvo navijačev je namreč lahko zelo veliko," je na temo razkritja homoseksualnosti povedal legendarni Lothar Matthäus.

Matthäus je dodal, da sam sicer ne ve, če je v nogometu veliko homoseksualcev ali ne, saj se do zdaj še nihče ni javno razkril. A zaradi možnega napada in zlobnih reakcij navijačev Matthäus meni, da ni prav, da homoseksualni nogometaši javno razkrijejo svojo spolno usmerjenost: "Menim, da je potem bolje, če raje kar nehajo igrati nogomet."

Septembra so se v Nemčiji začele javne razprave o homoseksualcih v profesionalnem nogometu, v katere se je dejavno vključila tudi politika, ki si prizadeva, da bi nogometaši svobodno izražali svojo spolno usmerjenost. Nemška kanclerka Angela Merkel podpira homoseksualne nogometaše in jih opogumlja, naj priznajo spolno usmerjenost, nekdanji nogometaš in predsednik nemškega nogometnega velikana Bayerna iz Münchna Uli Hoeness pa je prepričan, da je prvo razkritje med nogometaši samo še vprašanje časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.