Šport > Nogomet
31 ogledov

Mauri: "Mogoče smo res slabši!"

Motta (desno) je nekoč igral za Barcelono, pri Interju pa v zadnjih sezonah doži
1/3
Žurnal24 main
Italijanski mediji poročajo, da je branilec Interja Andrea Ranocchia zapustil reprezentančni tabor v Covercianu in proti Sloveniji ne bo igral. Thiago Motta naj bi začel od prve minute, kot tudi Stefano Mauri.
Člani premagali ekipo U-18, gol Cassana (4:0)
Priprava na tekmo proti Sloveniji je bila tudi prijateljska tekma z reprezentanco do 18 let, ki so jo varovanci Cesareja Prandellija dobili s 4:0. Italijani so začeli v postavi, ki jo najdete na dnu članka, tekmo (dvakrat po 30 minut) pa so dobili z goli Riccarda Montoliva in Antonia Cassana v prvem ter Alberta Gilardina in Sebastiana Giovinca v drugem polčasu. GALERIJA

Nogometna reprezentanca Italije je v sredo zjutraj trenirala za zaprtimi vrati. Prve informacije kljub vsemu že prihajajo iz tabora azzurrov: branilec Andrea Ranocchia ne bo igral proti Sloveniji in je že zapustil reprezentančni tabor, medtem ko pri Corriere dello Sport napovedujejo še, da bo tekmo v Stožicah od prve minute začel naturalizirani Italijan Thiago Motta.

Selektor Cesare Prandelli je svoje varovance preizkusil na prijateljski tekmi z reprezentanco do 18 let, še prej pa je poseben "taktični test" pripravil za Alberta Aquilanija. Vezista Juventusa je želel preizkusiti na levi strani sredine igrišča, kjer bo po zadnjih informacijah začel skupaj s Thiagom Motto in Riccardom Montolivom. Obrambno vrsto so tako kot na prvih treningih sestavljali Leonardo Bonucci in Giorgio Chiellini kot osrednja branilca ter Christian Maggio in Federico Balzaretti na bokih. Napadalni dvojec se prav tako zdi že "zacementiran", saj treninge skupaj začenjata Antonio Cassano in Giampaolo Pazzini, za njima pa bo kot nekakšna "polšpica" igral Stefano Mauri.

Da v tej reprezentanci ni kakovosti? Dovolj jo je za dosego ciljev, ki smo si jih zastavili, čeprav jo je iz spoštovanja do preteklih ekip verjetno res manj.
Stefano Mauri

Pri Laziu na klopi, pri Prandelliju pač ne
Mauri je pod vodstvom zamejskega Slovenca Edoarda Reje pri Laziu večinoma na klopi za rezerve, medtem ko mu naj bi v petek pripadla ena glavnih vlog na stožiški zelenici. Breme je toliko večje, saj bo igral na položaju "desetke", kjer so se v modri majici Italije zvrstila imena, kot so Roberto Baggio, Francesco Totti, Gianfranco Zola ...

"Da v tej reprezentanci ni kakovosti? Dovolj jo je za dosego ciljev, ki smo si jih zastavili, čeprav jo je iz spoštovanja do preteklih ekip verjetno res manj," je v Covercianu govoril Mauri. Besede selektorja Prandellija, da bi raje poklical Alessandra Del Piera in Francesca Tottija, če bi bila tekma s Slovenijo odločilna, Mauri vidi kot dodaten motiv za igralce.

"Selektor pričakuje, da bom predstavljal vez med sredino igrišča in napadom in da bom ekipi dajal globino. Rad se gibam med obema linijama in iščem prostor, ko sem obrnjen proti golu. Ne smemo pozabiti, da bi bila zmaga proti Sloveniji že 'hipoteka' za uvrstitev na Euro," je še dodal Mauri.

Besedo je kasneje dobil tudi branilec Palerma Balzaretti, ki dobro pozna tako Josipa Iličića kot Armina Bačinovića, v Stožicah pa ga čakajo dvoboji z Valterjem Birso: "Državna reprezentanca je odskočna deska, ne zaključna postaja. Izjemno sem vesel, da je Prandelli spremenil svoje mnenje o meni, saj ga kot trenerja Fiorentine nisem prepričal, toda zdaj sem tukaj kot azzurro," je povedal dolgolasi levičar.

Postava Italije naj bi bila po zadnjih informacijah videti nekako takole:

                                                    Buffon (K)

Maggio                     Bonucci                  Chiellini                   Balzaretti

                                                      Motta

                               Montolivo                       Aquilani

                                                      Mauri

                                     Pazzini                    Cassano

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.