Šport > Nogomet
189 ogledov

Mbappe potrdil odhod iz PSG

Kylian Mbappe Profimedia
Francoski velezvezdnik po sedmih letih zapušča pariški klub.

Kylian Mbappe je potrdil, da bo po koncu sezone zapustil francoskega prvaka Paris Saint-Germain. Novega kluba ni izdal, že dolgo pa se govori, da bo postal igralec madridskega Reala, poroča AFP.

Sodelovanje med PSG in Mbappejem se je začelo, ko je leta 2017 za 180 milijonov evrov prestopil iz Monaca, kar je po vrednosti še vedno drugi največji prestop v zgodovini. Prvi je prestop Neymarja v isti klub, Parižani so za Brazilca plačali 222 milijonov evrov.

"Vsem vam želim sporočiti, da je to moje zadnje leto v Paris Saint-Germainu. Ne bom podaljšal pogodbe in avantura se bo končala čez nekaj tednov," je 25-letni Mbappe dejal v videu, objavljenem na družbenih medijih.

PSG si je že zagotovil naslov francoskega prvaka, svojega desetega v zadnjih 12 sezonah, klub v lasti katarskih šejkov pa bo pokal prevzel po nedeljski tekmi proti Toulousu, ki bo njihova zadnja na domači zelenici. Mbappeju se v francoski prestolnici sicer ni izpolnila želja, da osvoji ligo prvakov, letos je PSG v polfinalu izločila Borussia Dortmund.

"Težko mi je, nikoli si nisem mislil, da bo tako težko napovedati odhod, a po sedmih letih potrebujem nov izziv," je še dejal francoski reprezentant, ki je za PSG dosegel 255 golov, 43 jih je do zdaj vknjižil v letošnji sezoni. V njej ima še eno možnost za novo lovoriko, svojo enajsto v Parizu, PSG bo 25. maja igral tudi v finalu francoskega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice