Šport > Nogomet
832 ogledov

Dva preobrata v Parizu, Oblak do zmage

Andreas Christensen Profimedia
Po dveh preobratih zmaga Barce, Oblakov Atletico tesno premagal Borussio.

Nogometaši v ligi prvakov so končali prve tekme četrtfinala. V Madridu je Atletico slovenskega vratarja Jana Oblaka premagal Borussio Dortmund z 2:1. V Parizu sta se pomerila PSG in Barcelona, boljša je bila katalonska ekipa s 3:2.

Parižani so na domačem terenu začeli malenkost podjetneje; iz bližine je bil nevaren Marquinhos, pred vrati PSG pa nato v 21. minuti Robert Lewandowski in Lamine Yamal, a je obramba domačih dobro posredovala. Sledili sta polpriložnosti Kataloncev (Raphinha) in Parižanov (Kang-in Lee), pri katerih sta se izkazala vratarja Gianluigi Donarumma in Marc-Andre ter Stegen.

V 37. minuti pa je Barca povedla, potem ko je po desni strani pobegnil Yamal, po njegovi moćni podaji v kazenski prostor je vratar žogo narahlo odbil, a le do Raphinhe, ki jo je s kakšnih 12 metrov poslal v mrežo.

A PSG je nato izjemno odgovoril na začetku drugega polčasa. Najprej je v prvi akciji v 48. minuti Ousmane Dembele izkoristil odbito žogo in jo z roba kazenskega prostora poslal pod prečko.

Ousmane Dembele | Avtor: Profimedia Profimedia

Le tri minute pozneje je Vitinha po podaji Leeja spretno potisnil žogo pod ter Stegnom za popoln preobrat. V 55. minuti bi lahko Bradley Barcola zadel še tretjič za domače, a je ter Stegen žogo potisnil v prečko in kot.

Toda tudi Barca je hitro odgovorila, za 2:2 je v 62. minuti spet zadel Raphinha, potem ko ga je z dolgo podajo zaposlil Pedri. Za domače je Dembele v 75. minuti zadel vratnico, potem pa je sledil nov šok za PSG. Le dve minuti zatem je namreč Andreas Christensen z glavo premagal domačega vratarja za še en preobrat.

Oblak s prednostjo v Nemčijo

V Madridu so se domači privrženci hitro razveselili vodstva. Že v četrti minuti je rdeče-bela zasedba izkoristila neodločno posredovanje vratarja Gregorja Kobla, do žoge so prišli gostitelji, Rodrigo De Paul pa jo je potisnil v mrežo.

Pozneje je gostujoča zasedba vzpostavila ravnotežje, a Oblak ni imel pravega dela. Prvi pravi poskus je imela Borussia šele v 30. minuti, vendar je Felix Nmecha po kotu meril mimo vrat. Takoj zatem je sledila nova kazen za Dortmund, po še eni napaki v obrabi je Antoine Griezmann lepo zaposlil Samuela Lina, ki mu ni bilo težko zadeti za 2:0.

Šele ob koncu polčasa so tudi gostje imeli nekaj zrelejših priložnosti, najprej je Oblak ubranil poskus Iana Maatsna, Jadon Sancho pa je meril tik nad prečko.

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugem polčasu je Atletico sprva znal umiriti Nemce, ki so sicer kazali željo po znižanju zaostanka, manjkala pa je izvedba. Bi pa lahko do tretjega gola prišel Atletico, ko je po podaji Griezmanna z nekaj metrov udaril Lino, a je Kobel ubranil strel.

Česar ni izkoristil Atletico, je Dortmund. Na pravem mestu je bil v 81. minuti Sebastien Haller, ki je odbitek z nekaj metrov mimo Oblaka pospravil v mrežo.

V 87. je moral slovenski reprezentančni vratar spet posredovati ob močnem strelu Jamieja Bynoe-Gittensa, žogo je z zadnjimi močmi usmeril v prečko in v kot. V sodnikovem dodatku je prav v zadnji akciji Julian Brandt po strelu z glavo Oblaka že premagal, a je žoga zadela stičišče prečke in vratnice.

Že v torek sta bili na vrsti prvi tekmi četrtfinala. Končali sta se brez zmagovalca, Real Madrid in branilec naslova Manchester City sta igrala 3:3, Arsenal in Bayern München pa 2:2.

Povratne tekme bodo naslednji teden, 16. in 17. aprila. Zmagovalec obračuna med Atleticom in Borussio se bo v polfinalu meril z boljšim iz dvoboja med PSG in Barcelono, boljši v paru Arsenal/Bayern pa z boljšim iz dvoboja Reala in Cityja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice