Šport > Nogomet
239 ogledov

Odličen žreb za Jana Oblaka, čakajo nas trije epski spopadi titanov

žreb Liga prvakov
Jan Oblak se bo v četrtfinalu lige prvakov pomeril z Borussio Dortmund.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak bo v četrtfinalu nogometne lige prvakov z madridskim Atleticom igral proti Borussii Dortmund. Tako je določil žreb na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu.

Janu Oblaku in Rojiblancosom se po žrebu lahko smeji, saj so izvlekli na papirju daleč najlažjega nasprotnika, ki v letošnji sezoni niti najmanj ne blesti. Borussia namreč v nemškem prvenstvu zaseda četrto mesto, z 20 točkami zaostanka za vodilnim Bayer Leverkusnom, v nemškem pokalu je pot zaključila že v osmini finala, še najboljše predstave pa je prikazala prav v ligi prvakov, kjer je končala na prvem mestu v skupini s PSG-om, Milanom in Newcastlom, v osmini finala pa je s precejšnjo muko izločila PSV.

"Mislim, da je zelo zanimiv žreb," je dejal trener Borussie Edin Terzić in dodal: "Seveda so Španci močan nasprotnik. A ko si pogledal žreb, si vedel, da bo pot v naslednji krog še težja." Terzić je Atletico opisal kot "majhno pošast, ki jo je težko premagati, posebej v izločilnih bojih". Atletico je doma v izločilnih bojih lige prvakov na svojem stadionu namreč neporažen na zadnjih 17 tekmah.

Dosti bolj odmevni pa so preostali trije pari četrtfinala lige prvakov. Arsenal, finalist leta 2006, se bo za polfinale meril s šestkratnim zmagovalcem Bayernom, PSG s petkratnim zmagovalcem Barcelono, rekorder po številu naslovov Real Madrid pa z branilcem naslova Manchester Cityjem. Slednja dva sta se v prejšnjih dveh sezonah lige prvakov srečala v polfinalu, enkrat so bili boljši Španci in takrat osvojili svoj 14. naslov, enkrat pa City, ko je prišel do svojega doslej edinega naslova. Real je sicer dobil le eno od zadnjih šestih medsebojnih tekem s Cityjem.

Izžrebali so tudi pare za polfinale, pri tem se bo zmagovalec obračuna med trikratnim finalistom Atleticom in prvakom leta 1997 Borussio meril z boljšim iz dvoboja med PSG in Barcelono. Četrtfinalni obračuni bodo 9. in 10. ter 16. in 17. aprila, polfinale 30. aprila in 1. maja ter 7. in 8. maja, finale pa bo v Londonu na Wembleyju 1. junija.

Bayern je v osmini finala izločil Lazio, PSG je bil boljši od Reala Sociedada, Real Madrid od Leipziga Kevina Kampla in Benjamina Šeška, branilec naslova Manchester City od Koebenhavna, Barcelona od Napolija, Arsenal od Porta, Borussia Dortmund od PSV Eindhovna, Atletico pa tudi po Oblakovi zaslugi od milanskega Interja.

 

* Pari četrtfinala lige prvakov:
Arsenal - Bayern
Atletico Madrid - Borussia Dortmund
Real Madrid - Manchester City
PSG - Barcelona

* Para polfinala lige prvakov:
Atletico Madrid/Borussia Dortmund - PSG/Barcelona
Arsenal/Bayern - Real Madrid/Manchester City

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice