Šport > Nogomet
116 ogledov

Drevi znova na delu najboljši evropski klubi, čaka nas spektakel!

Manchester City : Real Madrid Epa
Začenjajo se četrtfinali boju v nogometni ligi prvakov.

Nogometaši v ligi prvakov bodo drevi ob 21. uri začeli četrtfinalne boje. Danes se bo Arsenal na prvi tekmi meril z Bayernom, večina pozornosti pa bo namenjena obračunu branilca naslova Manchester Cityja in Reala Madrida, ki je s 14 lovorikami rekorder tega tekmovanja.

City in Real sta se v prejšnjih dveh sezonah lige prvakov srečala v polfinalu, enkrat so bili boljši Španci in takrat osvojili svoj 14. naslov, enkrat pa City, ko je prišel do svojega doslej edinega naslova. Real je sicer dobil le eno od zadnjih šestih medsebojnih tekem s Cityjem.

Arsenal, finalist 2006, se bo za polfinale meril s šestkratnim zmagovalcem Bayernom. Slednjemu liga prvakov ostaja edina možnost, da sezone na Bavarskem ne bodo ocenili kot slabe, saj bodo v domači ligi in pokalu ostali brez želenega in pričakovanega naslova.

V sredo prav tako ob 21. uri bosta še preostala prva četrtfinalna obračuna. Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak bo z madridskim Atleticom, trikratnim finalistom, igral proti prvaku iz leta 1997 Borussii Dortmund, Paris Saint-Germain pa proti petkratnemu zmagovalcu Barceloni.

Povratne tekme bodo 16. in 17. aprila. Zmagovalec obračuna med Atleticom in Borussio se bo v polfinalu meril z boljšim iz dvoboja med PSG in Barcelono, boljši izmed Arsenala in Bayerna pa z boljšim izmed Reala Madrida in Manchester Cityja. Polfinale bo 30. aprila in 1. maja ter 7. in 8. maja, finale pa bo v Londonu na Wembleyju 1. junija.

Bayern je v osmini finala izločil Lazio, PSG je bil boljši od Reala Sociedada, Real Madrid od Leipziga Kevina Kampla in Benjamina Šeška, branilec naslova Manchester City od Koebenhavna, Barcelona od Napolija, Arsenal od Porta, Borussia Dortmund od PSV Eindhovna, Atletico pa od milanskega Interja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:39 09.april 2024.

    Bo že res, če to trdi STA..Sicer pa, bili živi pa, videli..Glupi nogomet..!

Sorodne novice