Šport > Nogomet
1866 ogledov

Noro vzdušje, potem pa izgredi, pridržanih 51 navijačev

Hajduk - Dinamo hrvaški nogometni pokal
1/40
Saša Despot
Vzdušje na največjem hrvaškem derbiju je bilo znova peklensko.

V sredo 3. aprila je splitski Poljud gostil največji hrvaški derbi, potem ko sta se v polfinalu hrvaškega pokala med seboj udarila splitski Hajduk in zagrebški Dinamo.

Obračun večnih tekmecev je na koncu z 1:0 dobil zagrebški klub, ki tako še naprej ostaja v igri za dvojno krono, saj se bo v finalu pokala pomeril z Rijeko, s katero bije hud boj za prvo mesto tudi v prvenstvu.

Hajduk - Dinamo hrvaški nogometni pokal | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V upanju, da bodo njihovi ljubljenci ostali v boju za vsaj eno lovoriko, so splitski navijači med tekmo znova poskrbeli za pravi nogometni praznik ter ustvarili vzdušje, kakršnega lahko pričara le večni hrvaški derbi na Poljudu.

Na tekmi je bil tudi Žurnalov fotograf, ki je za vas poizkusil skozi objektiv ujeti najbolj čarobne trenutke tekme. Ogledate si jih lahko v GALERIJI.

 

Po tekmi prišlo do hudih neredov

A če je bilo navijanje in obnašanje navijačev med tekmo prava reklama za nogomet, česa podobnega na žalost ne moremo trditi za dogajanje po tekmi. Policija je namreč po navijaških izgredih, ki so po tekmi izbruhnili na igrišču in se nato preselili v mesto, pridržala kar 51 navijačev.

Izgredi so se začeli na stadionu, ko so pristaši domače zasedbe prebili zaščitno ograjo in vdrli na zelenico. Potem ko so nogometaši zbežali v garderobe, so navijači stekli do sektorja, kjer so bili pristaši gostujoče zasedbe.

Hajduk - Dinamo hrvaški nogometni pokal | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pravočasna reakcija policije je na srečo uspela preprečiti spopad obeh navijaških skupin. Pristaši domačega kluba pa so nato iz svojega sektorja nad policiste metali bakle in stole.

Neredi so se nato nadaljevali zunaj stadiona, v njih so bili po poročanju splitsko-dalmatinske policijske uprave poškodovani trije policisti, uničeno pa je bilo tudi eno policijsko vozilo. Navijači so zažgali nekaj kontejnerjev na ulicah, gasilci pa so preprečili, da bi se požari razširili na bližnje avtomobile in stavbe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice