Šport > Nogomet
1634 ogledov

Najbolj zaželjen trener na svetu razkril, koga bo treniral naslednjo sezono

Xabi Alonso Profimedia
Xabi Alonso je razkril, da še vsaj eno sezono ostaja v Leverkusnu.

Xabi Alonso ostaja trener Bayerja iz Leverkusna tudi po letošnji sezoni. Po ugibanjih o odhodu v Liverpool, omenjena sta bila tudi Bayern München in Real Madrid, je Alonso danes na novinarski konferenci v Leverkusnu potrdil, da ne namerava menjati službe.

"Prejšnji teden smo imeli ploden sestanek z upravo kluba, kjer sem jih obvestil, da ostajam v Leverkusnu. Moj posel tukaj še ni končan," je povedal trener, ki je pred tem na zelenici blestel tudi kot nogometaš. Pogodbo z Leverkusnom ima do leta 2026. V Nemčiji so se že pojavila ugibanja o tem, da naj bi Alonso nato čez leto dni morda zamenjal Carla Ancelottija pri Real Madridu, potem ko je postal eden najbolj iskanih in zaželjenih trenerjev na nogometnem trgu.

Xabi Alonso | Avtor: Profimedia Profimedia

Bask namreč zaenkrat blesti z Leverkusnom. Tega je prevzel 5. oktobra 2022. Po težkem uvodu se je klub februarja 2023 nato prebil v drugi del evropske lige, nato je šla pot le še navzgor. Od takrat naprej je klub na 57 tekmah dosegel 42 zmag in le trikrat izgubil.

V letošnji sezoni na 38 tekmah sploh še ni doživel poraza. V boju za nemški naslov ima Leverkusen kar deset točk naskoka pred Bayernom, prvi favorit pa je tudi v nemškem pokalu, kjer se je kot edini prvoligaš sploh prebil v polfinale. V četrtfinalu evropske lige, kjer je skupinski del zaključil s samimi zmagami, bo njegov tekmec angleški West Ham.

Po dobri igri je v Leverkusnu po novem kar osem reprezentantov, ki igrajo v različnih državah, pod Alonsom pa se je v enega najbolj nadarjenih in talentiranih nogometašev razvil komaj 20-letni Florian Wirtz, ki velja za pravi dragulj svetovnega nogometa.

Xabi Alonso | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot igralec je Alonso kariero začel pri Real Sociedadu, nato pa postal prava klubska legenda Liverpoola, Reala in Bayerna, zato prav v teh sredinah velja največje zanimanje za njegov prihod, potem ko Jürgen Klopp in Thomas Tuchel po koncu sezone zapuščata Liverpool in Bayern, nejasna pa je tudi dolgoročna prihodnost Ancelottija pri belem baletu.

Tekom svoje igralske kariere je osvojil Fa pokal, angleški superpokal, španski državni naslov, dva španska kraljeva pokala, en španski superpokal, tri nemške državne naslove, en nemški pokal in en nemški superpokal, medtem ko je ligo prvakov osvojil tako z Liverpoolom kot Realom, z Redsi pa je osvojil tudi evropski superpokal. Blestel je tudi z reprezentanco Španije, s katero je osvojil svetovni in dva evropska naslova.

Kot kaže pa bo z osvajanjem lovorik nadaljeval tudi na trenerskem mestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.