Šport > Nogomet
25 ogledov

McCoist: "Evropejci bolj premeteni"

Malmo Rangers kvalifikacije za Ligo prvakov EPA
Nogometaši Maribora so se lahko pred prvo tekmo zadnjega kola kvalifikacij za Evropsko ligo proti Glasgow Rangers povsem osredotočili na četrtkovega nasprotnika. Preglavice vijoličastim povzroča zgolj načet hrbet kapetana Marcosa Tavaresa, in če lahko Darko Milanič spi relativno mirno, tega za njegovega nasprotnika Allyja McCoista ne moremo trditi.

Dolgoletni nogometaš Glasgow Rangers in reprezentant Škotske, Ally McCoist, je namreč v svoji premierni sezoni na klopi kakšnega kluba začel izjemno slabo. Svetlomodri so izpadli iz kvalifikacij za Ligo prvakov proti švedskemu Malmöju, nekdanji strokovni komentator pri računalniških igrah FIFA pa bo proti Mariboru spet na resni preizkušnji. Bolj kot igri se mora namreč v zadnjem času posvečati načetim živcem svojih varovancev – branilec Steven Whittaker je bil proti Švedom izključen potem, ko je v jezi vrgel žogo v glavo nasprotnika (suspendiran je za tri evropske tekme, Škoti se bodo pritožili), Američan Maurice Edu pa je bil izključen na zadnji ligaški tekmi proti Invernessu.


"Pogovoril sem se s fanti po tekmi pri Invernessu, in sicer o tem, kako se obnašamo na igrišču,"
je povedal McCoist. "Mislim, da je Maurice sodniku dal priložnost, da ga izključi, tako kot sta to storila Madjid Bougherra in Whittaker proti Malmöju. Evropske ekipe so včasih malce bolj premetene od britanskih – in 'premetene' je mogoče precej prijazna beseda. Veliko jih gotovo išče proste strele in skuša izsiliti rumene kartone pri sodnikih, večkrat kot britanske ekipe. Zato moramo imeti trezne glave, ne smemo si nabrati nepotrebnih rumenih kartonov – in, seveda, nepotrebnih rdečih – proti Mariboru."

Zdi se, da Ljudski vrt že dolgo ni imel tako zrele priložnosti za šokiranje evropskega giganta, saj bodo za četrtkovo tekmo odsotni tudi standardni člani prve postave, kot so kapetan David Weir, Saša Papac in Kyle Bartley. Severnoirski dribler Kyle Lafferty, ki je na prvi tekmi kvalifikacij za Euro 2012 prav pred severno tribuno Ljudskega vrta zrežiral gol Corryja Evansa za končnih 0:1, je julija prestal operacijo dimelj in bo v ekipi le zaradi priprav za povratek na zelenico.

Kvalifikacije za Evropsko ligo, 4. predkolo, prva tekma:

Četrtek, ob 20.45:
Maribor – Glasgow Rangers

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.