Šport > Nogomet
25 ogledov

Mediji: "Suárez ima možgane le v nogah"

Evra Suarez Dowd Ferdinand Manchester United Liverpool derbi Premier League EPA
Incidentni derbi med Manchestrom Unitedom in Liverpoolom, ki ga je zaznamovalo nadaljevanje spora med Patriceom Evrajem in Luisom Suárezom, je dan kasneje razumljivo na prvih straneh časopisov. Mediji so enotni in na križ pribijajo tako Liverpoolovega napadalca kot tudi trenerja Kennyja Dalglisha, ki se je šokantno sprenevedal po tekmi.

"Na koncu je bilo težko oceniti kaj je bilo bolj depresivno in šokantno: trenutek, ko je Luis Suárez šel mimo Patricea Evraja in zavrnil rokovanje ter nas spomnil na človeka, čigar možgani so v celoti v njegovih nogah, ali kasneje, ko se je Kenny Dalglish skušal izogniti vprašanjem, potem pa zmogel odgovor, ki je bil tako nezemeljsko pokvarjen, da si se vprašal, kje ima spravljene vse tiste kvalitete, ki smo mu jih nekoč pripisovali?" so ostro oceno tekme med Manchestrom Unitedom in Liverpoolom začeli pri uglednem Guardianu.

• Ferguson: "Suárez je sramota za klub"

V časniku dodajajo, da je bila Suárezova odločitev o (ne) rokovanju "brezčutna", "naklepna" in "neumna", Liverpool pa bi si lahko vsaj nekaj ugleda rešil, če bi njegovo dejanje takoj obsodil. A tako kot od vsega začetka spora Evra-Suárez je trener Kenny Dalglish stopil v bran svojemu napadalcu. "Vrnili so se (Liverpool, op. a.) k svoji stalni nastavitvi, kadar koli Suárez pride v težave: teorija zarote, da so vsi proti njim in da je edini način, na katerega se lahko borijo proti temu to, da gredo tudi sami v napad. Vse jih razjezi, sram jih ni ničesar," dodajajo pri Guardianu.

"Mogoče bi se morali tega do zdaj že navaditi, ampak vseeno je bilo šokantno videti, kako je Dalglish, eden velikanov nogometa, buljil v novinarja in mu povedal, da 'povsem napačno' namiguje, da je Suárez storil kar koli vsaj približno narobe." Rio Ferdinand, ki je kot edini nogometaš Uniteda zavrnil rokovanje s Suárezom, je po tekmi priznal, da je do Urugvajca izgubil še zadnji ščepec spoštovanja.

"Po tem ko sem videl tisto, kar sem videl, sem se odločil, da mu ne dam roke," je razlagal Ferdinand. "Nima spoštovanja, ki bi ga moral imeti v takšnih situacijah, kjer bi moral priznati, da je storil napako in se opravičiti. Izgubil sem vse spoštovanje do tega človeka. To bi se lahko končalo danes, mogoče, med dvema človekoma, ki sta vpletena. Po vsem tem ni ravno najboljše, razočaran sem. Pričakoval sem več od drugega fanta, ampak to se ni uresničilo."

Telegraph: "Sramota Liverpoola se povečuje iz tedna v teden"

Črnila niso štedili niti pri Daily Telegraphu, kjer je eden izmed novinarjev v komentarju tekme zapisal, da bodo v napeto situacijo pri Liverpoolu počasi morali poseči tudi ameriški lastniki. "Iz tedna v teden se sramota Liverpoola FC povečuje," so zapisali. "Sobotni dogodki na Old Traffordu bi lahko sprožili reakcijo klubskih lastnikov v Bostonu. Še enkrat so bile za nižanje tona, duha in ugleda enega naših največjih klubov krive pričakovane osebe. Luis Suárez, omadeževani in žolčni provokator, je upravičil svoj sloves."

"Celo glede na standarde moderne igre, v kateri se nekateri igralci vidijo daleč stran od tistih pravil, ki vladajo vsem nam, je bila to neverjetna aroganca. Seveda, v času, ko se je nogomet znašel v težavah zaradi problemov z rasizmom, ki jih je moral premagati, je bilo mogoče še kaj hujšega, kot le aroganca," zaključujejo otoški novinarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.