Šport > Nogomet
112 ogledov

Menjava na vrhu lestvice

NK Koper Profimedia
Nogometaši Celja so v 21. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 1:2 (1:1).

Tekmeca, ki se bosta aprila merila za nastop v finalu pokalnega tekmovanja, sta razmerje moči preverila v uvodu spomladanskega dela lige. Na koncu se je tehtnica po zaslugi dvakratnega strelca Kaheema Parrisa nagnila na stran Primorcev, ki so vsaj začasno skočili na vrh lestvice. Celjani, ki so že jeseni doma izgubili proti Kopru, so kljub novemu trenerju Simonu Rožmanu doživeli enajsti poraz in so na sedmem mestu lestvice.

Celjani, pri katerih je sicer manjkala kopica igralcev zaradi poškodb in kartonov, vključno z Ivanom Božićem, Davidom Zecem, Žanom Benedičičem in najbolj zvenečo okrepitvijo Dujetom Čopom, so obetavno začeli in v drugi minuti imeli prvo priložnost, ki pa se je končala brez pravega zaključnega strela.

Tudi Primorci so hitro opozorili nase, saj je v peti minuti Parris premagal Metoda Jurharja, a so sodniki po pregledu z VAR, ki je po novem na vseh tekmah, dosodili prepovedan položaj Lamina Colleyja.

So pa Celjani povedli v 20. minuti, najprej je streljal Tamar Svetlin, zadel je Karla Bručića, od njega pa se je žoga odbila točno do Esterja Soklerja, ki je žogo iz bližine brez težav pospravil v mrežo.

Sedem minut pozneje pa je Parris dosegel tudi regularen zadetek za izenačenje Kopra, natančen je bil z močnim strelom z roba kazenskega prostora. V bolj ali manj izenačeni predstavi sta obe ekipi na trenutke prihajali do (pol)priložnosti, predvsem Celjani pa so se večkrat preveč zapletali v okolici tekmečevega kazenskega prostora.

V drugem polčasu je v 50. minuti Ivica Guberac v kazenskem prostoru Celjanov slabo streljal, v 74. pa se ni izkazal niti Maj Rorič na drugi strani. V 82. minuti si je Jurhar privoščil napako po strelu Bedeja Osujija z desne strani, celjskemu vratarju je žoga spolzela iz naročja, a na koncu na njegovo srečo zadela vratnico.

Le nekaj trenutkov zatem je z glavo iz bližine za malo zgrešil z enajstimi goli prvi strelec lige Maks Barišić, v 85. minuti pa je s svojim drugim golom na tekmi in sedmim v sezoni vodstvo in zmago Primorcem priigral Parris, ko je spet zadel z roba kazenskega prostora.

Domžale - CB24 Tabor Sežana 1:1 (0:1)

Ekipi Domžal in Tabora sta odprli 21. krog državnega prvenstva. Domači so imeli že v peti minuti tri priložnosti v enem napadu. Prosti strel Arnela Jakupovića je obranil Jan Koprivec, ta je nato dobro posredoval še po strelu Slobodana Vuka, zatem pa je po še eni odbiti žogi veselje Svenu Šoštariču Kariču preprečil Vid Koderman.

Sežanci, ki so v uvodnih minutah imeli kar nekaj težav, so prvič resneje ogrozili tekmeca v sedmi minuti, ko je previsoko meril Til Mavretič, malce pozneje ga je "posnemal" še Erik Salkić.

Pozneje so nekaj več konkretnosti spet kazali Domžalčani, toda Mavretič je v 31. minuti na drugi strani kar dobro meril z roba kazenskega prostora, toda na mestu je bil Ajdin Mulalić.

V 35. minuti pa je iz Maribora posojeni Koderman Kraševce popeljal v vodstvo, potem ko je prišel v kazenski prostor, se s preigravanjem otresel čuvajev in nato matiral še Mulalića za 1:0. Malce pozneje Dinu Stančiču ni uspelo unovčiti nesporazuma Mulalića in Šoštariča Kariča.

V 50. minuti je imela gostujoča zasedba novo veliko priložnost, Žiga Ovsenek je imel v kazenskem prostoru veliki časa za strel, a se je izkazal Mulalić. V 65. minuti je Alen Jurilj pri gostih zadel mrežo, a so sodniki dosodili prepovedan položaj.

So pa dve minuti zatem prišli domači do številčne prednosti, saj je pri gostih drugi rumeni karton dobil Mavretič. Jakupović je bil zatem z glavo nenatančen v 72. minuti, v 79. pa so domači izenačili.

Po napačni sodniški odločitvi so sicer prišli do kota z leve strani, po katerem je lastno mrežo zatresel Kevin Doukoure Grobry. V 84. minuti je s 13 metrov previsoko meril Nick Perc, že v sodniškem dodatku pa je pri gostih do strel z glavo prišel Briški, a streljal prešibko in preveč po sredini.

Še večjo priložnost je v četrti minuti dodatka imel Vuk, ki pa je z desetih metrov žogo poslal čez gol.

V nedeljo se bosta na velikem derbiju v Ljubljani pomerila Olimpija in Maribor.

Lestvica:
 1. Koper               21  12   5   4  37:25  41
 2. Maribor             20  12   3   5  30:21  39
 3. Olimpija Ljubljana  19  10   4   5  23:17  34
 4. Bravo               20   8   6   6  18:16  30
 5. Mura                20   7   8   5  26:26  29
 6. Domžale             20   6   6   8  25:28  24
 7. Celje               21   6   4  11  22:27  22
 8. CB24 Tabor Sežana   21   5   5  11  20:22  20
 9. Aluminij            20   4   7   9  19:28  19
10. Kalcer Radomlje     20   5   4  11  23:33  19
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.