Šport > Nogomet
112 ogledov

Pri Olimpiji so poravnali obveznosti

NK Olimpija Ljubljana Twitter/NK Olimpija
Olimpija po poplačilu obveznosti lahko registrira okrepitve.

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija je sporočil, da je poplačal odprte terjatve, zaradi katerih je prejel kazen prepovedi registracije novih igralcev. Odpravo prepovedi so potrdili tudi pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS).

"Olimpija je plačala vse, kar je morala plačati. Vse, kar je bilo razlog za prepoved registracije novih nogometašev," so zapisali pri ljubljanskem klubu.

"To smo obljubili in to smo uresničili. Ob tem želimo vnovič na glas poudariti: v Ljubljano smo prišli z resnimi nameni in iskrenimi cilji. Naša vizija je jasna. Želimo biti uspešni," so še sporočili iz Olimpije, ki ima od oktobra novo lastništvo pod vodstvom nemškega poslovneža Adam Deliusa.

Ta je ob začetku tega tedna tudi uradno postal lastnik, ko so ga v uradnih zaznamkih zabeležili kot novega predsednika Olimpije. Po uradnem prevzemu funkcije je po besedah Olimpije "končno lahko ukrepal" glede poplačila obveznosti.

NZS je kazen uvedla zaradi neplačanih obveznosti, ki naj bi po poročanju športnega častnika EkipeSN v začetku tega tedna posledica nerešenih vprašanj ob prodaji Olimpije med novim lastnikom in prejšnjim, srbskim poslovnežem Milanom Mandarićem. "NZS je v skladu s pravili in zahtevami Fife in Uefe ter zahtevami licenciranja dolžna sankcionirati klube, ki ne izpolnjujejo finančnih obveznosti sklenjenih pogodb," so pri časniku navedli NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.