Šport > Nogomet
58 ogledov

Mesijanski povratek: "Vrnila se je zver"

Messi Sergi Roberto Barcelona Getafe Copa del Rey Španija pokal
1/5
EPA
Povratek Lionela Messija, ki je v pol ure zabil dva gola Getafeju na prvi tekmi osmine finala španskega pokala, v četrtek vlada na naslovnicah športnih dnevnikov.

"Močno sem si želel vrniti. Dolgo časa sem bil odsoten z igrišč. Počutim se dobro na treningih. Pregledovali so me na vse načine, toda na igrišču je vse drugače. Dobro se počutim tudi fizično, ne glede na zadetke. Ne čutim bolečin v mišici. Poškodba je pozdravljena, zdaj bom še naprej delal, da bi lahko užival na igrišču," je po obračunu z Getafejem na Camp Nouu za klubsko televizijo dejal Lionel Messi.

Argentinec se je v postavo Barcelone vrnil prvič po lanskoletni poškodbi stegenske mišice in stadion takoj dvignil na noge z dvema goloma, potem ko so ga navijači huronsko pozdravili že med ogrevanjem in ob prihodu na zelenico.

Srečen, da je bil lahko doma

"(Gerardo) Martino mi je rekel, da bom začel trenirati z ekipo in da bova potem videla. Ideja je bila takšna, da bom igral in igral sem," je nadaljeval Messi. "Zelo sem srečen, da sem bil lahko v svoji državi. Zelo mi je godilo, da sem se umaknil vsem tem rečem. Zdaj se vračam s pričakovanji, da bo to res izjemno leto. Je bil to moj odgovor? Storil sem tisto, kar mi je všeč. Kar se govori okoli ... Želel sem potrditi le eno reč." 

Messi bo zagotovo med potniki v Madrid, kamor Barcelona na enega največjih derbijev letošnje sezone k Atléticu odhaja v soboto. Vodilni ekipi La Lige se bosta na Vicenteju Calderónu pomerili prvič po dveh tekmah superpokala, ki ga je na uvodu novega tekmovalnega leta osvojila Barça (1:1 v Madridu in 0:0 na Camp Nouu). Bo Messi začel?

Načrtuje celo kariero na Camp Nouu

"Govoril bom z Martinom in z zdravnikom. Kljub poškodbam si želim igrati. Če bom lahko, bom igral. Vedno mislim na klub. Imam takšen zanos kot vedno. Zdaj prihaja pet ali šest napornih mesecev," je še dodal Messi.

Messi Pinto Barcelona Getafe Copa del Rey Španija pokal | Avtor: Facebook Facebook
"Tu ni nezamenljivih. Svoje delo dobro opravi vsak, ki igra. Podelitev zlate žoge? Šel bom, tako kot vedno. Zelo godi biti med tremi najboljšimi, ne glede na rezultat. Zame so najpomembnejše nagrade ekipne, ampak tudi te vedno prijajo. Je bil moj gol Getafeju pred leti najboljši? Ne vem, če je bil, v mislih mi ostajajo tisti iz final Lige prvakov. Prihodnost? Moja ideja je, da bi celotno kariero ostal pri Barceloni."

"Jeb**o najboljši"

Nogometu naklonjeni mediji so po tekmi polnili stolpce o Argentincu, ki je na svoje najboljše izvedbe spomnil predvsem s svojim drugim golom na tekmi za končnih 4:0, ko se je spustil v dir proti vratom Madridčanov in po podaji Alexa Songa hladnokrvno zabil po 59 dneh odsotnosti. 

"Vrnil se je jeb**o najboljši!" so bili precej ekspresivni pri športnem dnevniku Sport, ki so parafrazirali preklinjanje Josepa Guardiole z nepozabne novinarske konference pred tekmo z madridskim Realom v Ligi prvakov, ko je za "jeb**o najboljšega" označil Joséja Mourinha.

Martino: "Kot po scenariju"

"Kot da nikoli ne bi odšel," je dodal dnevnik El Mundo. "Messi se je vrnil v velikem slogu. Leo Messi se je vrnil pripravljen za tekmo na Vicenteju Calderónu," je dodal najbolj brani športni dnevnik MARCA. O "golih morilca" je pisal argentinski Olé, ki se je spomnil na besede njegovega trenerja Martina. Slednji je razkril, da je že na prvih treningih po povratku videl njegov "morilski pogled".

"Leova kariera gre kot po scenariju. Ko meniš, da ni dober, v dveh ali treh minutah zabije dva gola. Njegova tekma je bila kot povzetek celotnega časa, ki ga je preživel tukaj," je o svojem someščanu po tekmi dejal Martino.

"(Cesc Fàbregas) je bil najboljši igralec tekme in že vem, da imam težavo za sobotno tekmo in težave bom imel še naprej. Potrebujem vse. Zelo bi me razžalostilo, če bi v soboto izbral ekipo, v kateri se vsi ne bi počutili dovolj pomembne. Želim si, da so vsi gotovi sami vase. Ob koncu tedna smo dejali, da mora povratek Messija dvigniti prav vse. Ekipa se izboljšuje, še naprej kaže dober nogomet, kroženje žoge je hitro. Nadziramo tekmo in vse to je produkt tega, da individualno preživljamo najboljše obdobje sezone. Menim, da je bilo Messiju ob koncu tekme dobro. Nič mi ni rekel, zato menim, da ni težav. Težave s predložki? Trpimo in še naprej bomo trpeli, lahko edino ne delamo prekrškov ali kotov. Druga rešitev bi bila, da bi zrasli za osem ali deset centimetrov ..."

Messi Barcelona Getafe Copa del Rey Španija pokal | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 2
  • dragec 11:18 09.januar 2014.

    Bog nam pomagaj, če si tako učil fuzbalere v sloveniji

  • Avatar roksa
    roksa 10:42 09.januar 2014.

    To mi delaj pubec, tak sm te učo!!!!!!;)))))))