Šport > Nogomet
12 ogledov

Messi: "Finale z Realom bi bil gotovo spektakel"

Messi Bayern München Barcelona Allianz Arena trening Reuters
Privrženci nogometa že nestrpno odštevajo ure do začetka prve tekme polfinala letošnje Lige prvakov, v katerem se bosta v Münchnu pomerila Bayern in Barcelona (ob 20.45). Glavna zgodba bosta že obe prvi postavi, kjer vsi pričakujejo tudi nedavno poškodovanega Lionela Messija.

Argentinec, ki se je poškodoval na prvi tekmi četrtfinala proti Paris Saint-Germainu, bo za začetek tekme z Bayernom vprašljiv vse do zadnje ure pred obračunom. Vse sicer kaže na to, da bo Lionel Messi začel od prve minute, njegove izjave pred tekmo pa je dobil The Times of India, v torek pa jih povzemajo vsi svetovni mediji.

"Vsak nasprotnik v tem polfinalu bi bil zelo težek, ampak Bayern je od letošnjega leta zelo, zelo dober. Igrajo na zelo visokem nivoju, zabijajo gore zadetkov," je za indijski dnevnik dejal Messi. "Bayern bo še bolj motiviran zaradi tistega, kar se je zgodilo v lanskem fiunalu, ko so izgubili proti Chelseaju na svojem igrišču. Menim, da je njihova želja po naslovu zdaj še večja, Bayern pa je po mojem mnenju letos še močnejši."

Najboljši strelec Barcelone in štirikrat najboljši nogometaš sveta je zatrdil, da bi bil finalni obračun z večnimi rivali Realom Madridom na Wembleyju nekaj zares posebnega. 

Ronaldo: "Naj v španskem finalu zmaga Madrid"

"Ne govorimo še o finalu, le o Bayernu, če pa pridemo do finala nam ni pomembno, s kom bomo igrali, samo da smo tam. Ampak finale na Wembleyju proti Madridu bi bila posebna tekma zaradi veliko reči in za veliko ljudi. Če se bomo pomerili z Madridom, bo finale velik spektakel, gotovo," je še dodal Messi.

Njegove prisotnosti od prve minute na ponedeljkovi novinarski konferenci nista želela potrditi niti namestnik trenerja Jordi Roura niti kapetan Xavi Hernández, čeprav se zdi, da bo Barcelona brez Messija začela le ob najbolj črnem scenariju.

"Predstavljam si, da bomo videli španski finale. Barço čaka težka tekma, ampak ima prednost, ker bo igrala povratno tekmo doma. Želim si, da bo prvak Madrid, sem 'madridista'," je dan pred tekmo napovedal nekdanji brazilski napadalec obeh španskih gigantov Ronaldo.

Alvesa so se hoteli znebiti

Pred polfinalom je v zanimivem intervjuju za dnevnik El País spregovoril tudi njegov rojak Daniel Alves. Nepogrešljivi desni bočni branilec Barcelone je v zadnjih tednih močno dvignil nivo svojih predstav, da pa v zadnjem času ni bil tisti pravi, je Alves priznal tudi sam.

"Čutil sem, da se me želijo nekateri znebiti, ampak jaz se nisem počutil kot nekdo, ki bi moral iti. Ne vem, kdo je to bil, ampak ko se je začelo po časopisih pojavljati preveč reči, potem nekaj je na tem. Nekdo je imel interes, da jaz ne bi nadaljeval tukaj, ampak ne vem kdo," je dejal Alves.

"Želeli so se me znebiti, ker sem začel igrati slabše kot v prvih treh sezonah in pol. Začelo se mi je dogajati vse, kar se mi v tistem času ni: izgubil sem konstantnost zaradi nekaterih poškodb, začelo se je dvomiti o tem, če bom lahko spet dosegel svoj nivo, zaradi navzkrižja interesov pa so se začele pojavljati te novice. Jaz sem bil miren. Odzval sem se."

Vsi proti Barceloni

Alves je še dodal, da ne smejo s soigralci nikoli podvomiti v svoje sposobnosti, ker so na koncu koncev zaradi številnih in verjetno neponovljivih uspehih zdaj "vsi proti Barceloni". 

"Barça je še malce podaljšala veličino svoje ekipe. Vsi ob najmanjši priložnosti začnejo prodajati zgodbo, da je konec našega obdobja. Ker jih, seveda, zmagovanje moti. Če mi ne bi osvojili ničesar, potem ne bi govoril nihče. Šli smo od tega, da smo bili velika ekipa, do tega, da nas imajo za najboljše v tem desetletju. To je moteče.  Zdaj moramo to sprejeti, ker smo mi tisti, ki smo to dosegli. Zato smo srečni. Je Bayern najmočnejši nasprotnik v polfinalu? Ljudje so se preveč prestrašili. Meni so všeč težke reči, da se merim z najboljšimi. To je cilj, ki ga imamo, zato moramo pokazati, da si zaslužimo biti v finalu. Če ne gremo ven ..."

Liga prvakov, polfinale, prva tekma:

Ob 20.45:
Bayern München – Barcelona

Verjetni postavi

Bayern: Neuer; Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba; Martínez, Schweinsteiger, Ribéry, Müller, Robben; Gómez.

Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Bartra, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro, Sánchez, Messi.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska).

Komentarjev 1