Šport > Nogomet
1150 ogledov

Messi izpostavil dva trenerja: Najboljša sta

lionel messi Epa
Argentinec za najboljša trenerja označil dva nekdanja zvezdnika Barcelone.

Za Lionela Messija sta Pep Guardiola in Luis Enrique dva najboljša trenerja, pod katerima je lahko igral v svoji karieri, je dejal argentinski nogometni zvezdnik Barcelone v težko pričakovanem intervju, ki ga bo zasebna španska televizija LaSexta predvajala danes.

"Imel sem srečo, da sem treniral pod vodstvom Guardiole in Luisa Enriqueja, najboljših dveh trenerjev. Pod njunim vodstvom sem zrasel fizično in duševno ter sem pridobil taktično modrost, ki sta mi jo priučila," je dejal šestkratni dobitnik zlate žoge za najboljšega nogometaša na svetu, je poročanje španskih medijev povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Jan Oblak La Liga Šport Messi Oblaku poslal 10 steklenic piva

lionel messi pep guardiola | Avtor: EPA EPA

Guardiola, ki je od leta 2016 trener Manchester Cityja, je Messija treniral od leta 2008 do poletja 2012, v tem času pa je Barca osvojila kar 14 različnih naslovov. Luis Enrique, ki je trenutno španski selektor, je Messija treniral med letoma 2014 in 2017, v tem času je Barcelona osvojila devet lovorik.

V intervjuju je 33-letni Argentinec komentiral tudi "teater" v prestopnem obdobju, ko je Messi želel oditi, a je klub vztrajal pri odkupni klavzuli, za katero je Messi verjel, da ne obstaja več. Na koncu je Messi popustil in ostal. "Res je, da mi je bilo poleti zelo težko," je dejal superzvezdnik.

Pep Guardiola in Zinedine Zidane Lestvica Šport Ti trenerji največ kupujejo, eden skoraj pri milijardi

"Danes sem dobro. Želim biti del vsega, kar je pred nami. Vem, da klub preživlja težke trenutke na klubski in ekipni ravni in da je v Barceloni trenutno vse slabo, vendar me to ne ovira," je dejal Messi, ki še pravi, da je včasih tudi to, da si slaven breme. "Sem privilegiran. Včasih pa želim ostati anonimen," je priznal. "Želel bi si, da bi lahko šel na mestno tržnico, v kino ali restavracijo, še posebej, ko sem s svojimi otroki."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.