Šport > Nogomet
17 ogledov

Messi najdražji v zgodovini nogometa

Lionel Messi in Cristiano Ronaldo Žurnal24 main
Po najnovejši lestvici nemške spletne strani Transfermarkt, je Lionel Messi najdražji nogometaš v zgodovini nogometne igre, vreden je namreč kar 120 milijonov evrov, Cristiano je 20 milijonov cenejši.

Čarobni Argentinec Leo Messi je svojega portugalskega rivala Cristiana Ronalda na lestvici "prehitel" za dvajset milijonov, zvezdnik Reala je vreden 100 milijonov evrov. Sledijo jima Andres Iniesta (70 mil.), Wayne Rooney (65 mil.), Cesc Fabregas (55 mil.), Sergio Aguero (51 mil.) in Radamel Falcao (50 mil.).

Hrvaški vezist Luka Modrić, ki je že celotno poletje "na poti" v Madrid, je na desetem mestu (46 mil.), takoj za novo okrepitvijo Manchester Uniteda, nizozemskim napadalcem Robinom Van Persiejem. Za njim so se razvrstili Sergio Busquets, Franck Ribery, Mario Gomez, Neymar...

Kriza se pozna

Najbolj je vrednost padla Davidu Villi, ki je zaradi poškodbe izpustil več kot polovico lanske sezone, iz 50 milijonov lani, je njegova tržna vrednost sedaj ocenjena na 28 milijonov evrov.

Se pa gospodarska in finančna kriza, ter z njo povezani družbeni simptoni, pozna tudi v španskem nogometu (izvzeta sta seveda Real Madrid in Barcelona). Tako je Sevilla kot najdražjo letošnjo okrepitev zaenkrat predstavila vratarja Diega Lopeza (3,5 milijona evrov), ki je v zadnjih sezonah nastopal za Villareal, sicer pa je produkt mladinske šole madridskega Reala. Tudi Valencia ni pretirano zapravljala, največ so odšteli za Joaa Pereiro (3,7 mil.), ki je prišel iz lizbonskega Sportinga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.