Šport > Nogomet
513 ogledov

Messi pobral še eno nagrado

Lionel Messi
Še eno priznanje za argentinskega zvezdnika.

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je lastnik najlepšega zadetka sezone 2018/19 v evropskih tekmovanjih. Kot je danes sporočila Evropska nogometna zveza (Uefa), je Messijev zadetek 1. maja iz prostega strela na prvi tekmi polfinala lige prvakov za vodstvo Barcelone s 3:0 proti Liverpoolu v glasovanju prejel največ točk.

Za številne najboljši nogometaš sveta Messi je na prvi tekmi polfinala LP z dvema goloma, enega je dodal Luis Suarez, Barcelono popeljal na prag polfinala, nato pa so nogometaši Liverpoola po epski predstavi na domačem Anfieldu povratno tekmo dobili s 4:0 in se uvrstili v finale.

V Madridu so nato rdeči z 2:0 premagali še Tottenham in se veselili šeste klubske lovorike v tem tekmovanju. Svoj pečat so na finalu LP pustili tudi slovenski sodniki, ki so svoje delo na čelu z glavnim, Damirjem Skomino, opravili brez večjih napak.

Uefa je izbrala deset najlepših zadetkov v evropskih tekmovanjih pod njenim okriljem, nato pa so zmagovalca med deseterico izbrali navijači. Uefa je glasove zbirala do danes do 12. ure, največ jih je zbral izjemen prosti strel Messija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.