Šport > Nogomet
11295 ogledov

Messi končno prekinil molk: "Na začetku je bilo super, nato pa ..."

Lionel Messi Epa
Lionel Messi je odkrito spregovoril o odnosu z navijači v Parizu, kjer je bil v zadnjih mesecih svoje dvoletne pustolovščine večkrat tarča žvižgov.

Argentinski nogometni as Lionel Messi je končno spregovoril o svojem času pri Paris Saint-Germainu, potem ko je poleti po dveh sezonah zapustil francoskega prvaka in postal član Interja iz Miamija.

Priznal je, da se je bilo težko prilagoditi na življenje v Parizu, za povrhu pa so mu življenje v Franciji grenili še sovražno nastrojeni navijači. 

Argentinec je bil v majici PSG-ja pogosto tarča žvižgov domačih privržencev. Nekaj podobnega sta na svoji koži doživljala tudi Kylian Mbappe in Neymar.

Slednjemu so razjarjeni navijači francoskega prvaka celo prišli trkat na vrata njegovega domovanja in z žaljivim skandiranjem zahtevali njegov odhod.

Sovražen odnos do Messija se je na tribunah okrepil po izpadu PSG-ja v osmini finala lige prvakov, dokončno pa je počilo v začetku maja, ko je Argentinec brez dovoljenja ekipe odpotoval v Savdsko Arabijo, kjer je lani na nezadovoljstvo nogometne javnosti sklenil dogovor za ambasadorstvo.

V klubu so ga ob vrnitvi kaznovali z dvotedenskim suspenzom, po javnem opravičilu pa so kazen razveljavili. Ob vrnitvi v začetno enajsterico je bil deležen sovražnega sprejema občinstva, zaradi česa sta mu v bran stopila takratni trener Christophe Galtier in soigralec Marquinhos.

lionel messi | Avtor: Epa Epa
"Na začetku je bilo super, imel sem veliko spodbude, toda kot sem že dejal, se je odnos nekaterih navijačev do mene spremenil. Večina me je sicer še naprej tretirala tako kot na začetku. Med pariško publiko je prišlo je do razkola. To seveda ni bil moj namen. Podobno se je dogajalo tudi Mbappeju in Neymarju, to je pač njihov način. Toda še vedno so mi v spominu ostali tisti navijači, ki so me tudi na koncu podpirali tako kot na začetku," je v intervjuju za RMC Sport povedal Messi.

"Težko se je bilo prilagoditi na življenje v Parizu, bilo je precej težje, kot sem pričakoval, čeprav sem si slačilnico delil z ljudmi, ki sem jih poznal. Težko se je bilo privaditi na vse spremembe. Nisem imel pravega pripravljalnega obdobja, moral sem se prilagoditi drugačnemu stilu igre in povsem novemu klubu, soigralcem, mestu. Ni bilo lahko ne meni ne moji družini," je izpostavil 36-letnik.

Messi | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.